Gigantul american IT Apple ar putea face o oferta de preluare in valoare de 700 milioane dolari pentru reteaua de Internet Twitter, anunta mai multe blog-uri de specialitate din Statele Unite, citate de presa internationala.
Daca ultimele zvonuri sunt adevarate, Apple ar putea intra pe lista de companii interesate de preluarea "fenomenului" online Twitter.

Zvonul vine dupa oferta de preluare a Facebook respinsa de Twitter in toamna anului trecut, urmata de “curtarea” site-ului de microblogging de catre Google si Microsoft, scrie publicatia Computerworld.

Oficialii Apple si si Twitter nu au raspuns apelurilor pentru comentariile legate de zvonuri.

Dan Olds, analist al companiei Gabriel Consulting Group, a declarat ca daca zvonurile legate de interesul Apple s-ar adeveri, achizitia ar putea face o combinatie interesanta a celor doua companii.

“Apple are politica potrivita pentru a conduce un instrument ca Twitter, la care se mai adauga abilitatea de a monetiza site-ul prin publicitate” a declarat Olds. “Pot sa cred ca Twitter s-ar potrivi destul de bine in imperiul Apple. De asemenea, ar putea oferi companiei Apple o introducere interesanta in piata retelelor sociale si un vehicul important de publicitate”, a adaugat analistul.

Site-ul american Gawker.com a raportat ca o sursa care nu si-a declarat identitatea, ce ocupa o pozitie inalta in compania Apple, a anuntat ca aceasta se afla in negocieri serioase cu Twitter. Articolul subliniaza ca Apple incearca sa incheie cat mai repede tranzactia, iar anuntul ar putea fi facut pe data de 8 iunie, in timpul conferintei anuale a dezvoltatorilor Apple.

De asemenea, blog-ul de specialitate TechCrunch a anuntat ca, potrivit unor declaratii ale unei “surse sigure”, Apple se afla intr-un stadiu avansat al negocierilor cu Twitter. Cu toate acestea, articolul mai anunta ca alte surse nu au nicio cunostinta in legatura cu aceste discutii dintre cele doua companii.

Olds a declarat ca toata atentia Twitter a fost obtinuta si va fi usor pentru executivii companiei sa ceara o suma importanta pentru vanzarea serviciului de microblogging.

La inceputul lunii martie, co-fondatorul Twitter, Biz Stone, a confirmat ca Facebook a dorit sa cumpere compania in toamna lui 2008, dar a declarat ca Twitter vrea sa ramana independenta. ”Suntem mari fani ai lui Mark Zuckerberg si ai echipei sale, dar ne simtim foarte puternici, iar Twitter este abia la inceput. Planuim sa construim o companie puternica si independenta”, a declarat Biz Stone la momentul respectiv.

La inceputul lunii trecute, au aparut zvonuri conform carora Google se afla in discutii pentru a prelua Twitter, iar in urmatoarea saptamana au aparut stiri care anuntau ca Google se “lupta” cu Microsoft pentru a prinde o felie din potentialul venit provenit din cautarea prin publicitate a site-ului.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri