Facebook scazuse luni cu 12,1%, pana la 75,62%, Apple cu 10%, pana la 95,17$, Amazon inregistra scadere de 6,4% pana la 463,03$ in timp ce Microsoft coborase valoarea unei actiuni cu 5,8%, pana la 40,59%.

Lista poate continua, companii mai mici fiind de asemenea afectate. Netflix a deschis in scadere cu 14,7%, pana la 88,67$, dupa cateva luni de performante bune. PayPal, devenita recent independenta de eBay, a deschis in scadere cu 9%, pana la 31,17$. Twitter a scazut cu 8,9%, pana la 23,56$.

Per total, sute de miliarde de dolari in capitalizare au disparut peste noapte. Multe incep sa isi revina, incet-incet, Apple coborand in decursul zilei de luni cu „doar” 3,2%. Chiar si asa, este impresionant sa vezi toti acesti giganti intrand „pe rosu”, simultan. Techcrunch a realizat un tabel cu situatia de luni de pe bursele internationale.

Citeste si:

Piata de capital din China trece prin cea mai neagra perioada de tranzactionare din 2007, Europa urmand „tendinta”. Asa cum era de asteptat, si piata din SUA a cazut si la un moment dat indicele DOW coborase cu mai mult de 1000 de puncte in dimineata zilei de luni (ora SUA).

Nu este surprinzator ca si companiile tehnologice sufera – unele chiar mai mult decat cele non-tech. China reprezinta pentru Apple, de exemplu, una dintre principalele piete. Daca economia chineza sufera, Apple ar putea sa vanda (mult) mai putin iPhone-uri in statul asiatic.

Ramane de vazut daca aceasta va ramane o corectie permanenta a burselor sau isi va reveni in urmatoarele saptamani.