Intel Corporation investeste 12 milioane dolari in crearea unui nou centru de cercetare in domeniul tehnologiilor de grafica avansata si visual computing, creat in cadrul Universitatii Saarland, din Saarbrücken, Germania.
Investitia, care se va intinde pe o perioada de cinci ani, reprezinta cea mai mare colaborare la nivel european dintre Intel si o universitate.

Visual computing reprezinta analiza, imbunatatirea si prezentarea informatiilor vizuale pentru a crea experiente cat mai fidele vietii reale, in timp real, precum si modalitati cat mai naturale de interactiune a omului cu computerul sau alte dispozitive.

Aplicatiile includ jocuri, programe medicale si modele de date interactive 3-D folosite atat in cercetarile stiintifice, cat si in aplicatiile financiare. Viziunea Intel in materie de visual computing este sa creeze aplicatii de computing care sa arate si sa se deruleze in timp real.

Una dintre principalele misiuni ale noului laborator european este de a se alatura programului de cercetare Intel, Tera-scale, prin care se exploreaza utilizarea mai multor core-uri pentru a crea computing de inalta performanta, precum si grafica cat mai asemanatoare cu cea din viata reala.

“Intel a colaborat cu cercetatorii renumiti de la Universitatea din Saarland pentru dezvoltarea de tehnologii de procesare grafica de foarte multi ani. Avand in vedere importanta tehnologiilor de procesare grafica, colaborarea cu acest institut este cat se poate de benefica”, a spus Justin Rattner, Senior Fellow si Chief Technology Officer.

Laboratorul va avea ca arie de cercetare atat grafica interactiva, cat si realizarea interfetelor de tip user friendly. Pana la sfarsitul acestui an, institutul va angaja aproximativ 12 cercetatori de la Intel, Universitatea din Saarland, Institutul de informatica Max Planck, Institutul de Dezvoltare de Software Max Plank, Centrul de Cercetare pentru Inteligenta Artificiala din Germania, dar si de la alte institute.

Institutul isi propune sa atraga cat mai multi parteneri cu care sa colaboreze in actiunile sale viitoare. Numarul angajatilor in cercetare va creste de peste cinci ori in urmatorii cinci ani, incluzand colaboratori din toata Europa.

Institutul Intel Visual Computing va produce mai multe aplicatii de procesare grafica prin intermediul dezvoltarii de noi tipuri de software si arhitecturi, algoritmi de procesare grafica si solutii de parallel computing. Mai mult, institutul va colabora cu laboratoarele de design hardware ale Intel (din Barcelona, Spania si Braunschweig, Germania) pentru crearea viitoarelor modele hardware de procesare grafica. Se estimeaza ca actiunile de cercetare actuale vor oferi noi instrumente software si hardware peste doar cativa ani.

Intel are un adevarat istoric in Europa in domeniul inovarii si creativitatii, prin programe de cercetare si dezvoltare care vizeaza arii precum designul chipseturilor, dezvoltare de software, comunicatii mobile si servicii cercetari de chip la nivel atomic, dezvoltarea de produse Intel si cercetari in domeniul medical si al sanatatii populatiei.

ILE sau Intel Labs Europe, reprezinta o retea de 18 laboratoare Intel din Europa, cu un total de peste 800 de cercetatori profesionisti angajati.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri