Producatorul de telefoane mobile Nokia va disponibiliza 170 de angajati din intreaga lume pentru a continua reducerile de costuri, dupa ce criza economica a slabit cererea din industria de telefonie mobila.
Reducerile de posturi din divizia de productie si logistica pentru telefoanele mobile nu vor afecta angajatii din productie de la punctele de fabricare ale telefoanelor mobile Nokia, a anuntat cel mai mare producator de telefoane mobile la nivel global.

Nokia a anuntat ca va oferi compensatii pentru 320 de angajati de la fabrica din Salo, Finlanda, dupa un program similar, pentru 1.000 de angajati Nokia, scrie presa internatinala.

“Setul anterior de destituiri voluntare a marit interesul printre angajatii din productie, care sunt exclusi din acest program global”, a declarat Villie Valtonen, de la departamentul de personal al Nokia. “Acum vrem sa oferim aceasta oportunitate pentru angajatii nostri din Salo, dupa ce vom continua sa adaptam capacitatea la cererea din piata”, a mai adaugat responsabilul Nokia.

La inceputul acestui an, Nokia a anuntat ca mai mult de 2.400 de angajati vor fi concediati, iar alti 2.500 vor fi afectati de concedieri temporare in Finlanda.

Compania isi propune sa taie din costuri la unitatea de telefoane mobile cu 700 milioane euro anual si a anuntat ca va continua sa caute “economisiri ale costurilor operationale din toate ariile si activitatile companiei”.

In luna aprilie, Nokia a raportat in primul trimestru o scadere de 90%, la 576 milioane euro, si vanzari in scadere cu 27% din cauza crizei economice ce a continuat sa afecteze industria telefoniei mobile.

Nokia are 124.000 de angajati in intreaga lume, iar in ultimul an a vandut 468 milioane de telefoane, in crestere cu 7% fata de 2007.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri