Gigantul software Microsoft si-a anulat prezenta la audierile de la Bruxelles, la care a fost chemat pentru a se apara de acuzatiile de monopol aduse de unul din competitorii sai, Opera, si de potentialele sanctiuni propuse de Uniunea Europeana.
Audierile erau programate pentru 3 – 5 iunie, insa Microsoft a anulat datele respective pe motiv ca oficialii europeni care ar trebui sa analizeze cazul nu ar putea fi prezenti la audieri in perioada mentionata.

De aceea, compania a cerut sa se gaseasca o alta perioada in care sa se desfasoare audierile.

Dupa cum informeaza Financial Times, Microsoft ar fi dat inapoi de la audieri deoarece nu ar fi facut fata intrebarilor pe care cei de la Google, Mozilla si Symantec le-ar fi putut adresa.

In orice caz, Thomas Vinje, consilier al Opera, compania care detine motorul de cautare cu acelasi nume si care a acuzat Microsoft de monopol si de sfidare, a declarat ca ceea ce face gigantul software in acest moment este sa evite criticile care ar putea fi aduse de oficialii europeni.

Regulatorii europeni i-au trimis companiei la inceputul acestui an o notificare, in care Microsoft era acuzat de faptul ca abuzeaza de pozitia sa si de cota de piata pe care a castigat-o cu browser-ul Internet Explorer.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri