Presedintele Comisiei de control SRI, Georgian Pop, a declarat la finalul discutiilor din acest for si audierea conducerii Serviciului, ca au fost confirmate intalnirile Elenei Udrea cu conducerea SRI, dar nu si acuzele aduse de aceasta la adresa lui Florian Coldea si conducerii institutiei.

Pop a sustinut, la finalul discutiilor din Comisia de control a activitatii SRI, care s-au desfasurat pe parcursul a sase ore, ca acest for a ajuns la o serie de concluzii bazate pe documentele furnizate de SRI, dar care nu confirma acuzatiile Elenei Udrea, scrie Mediafax.

”Pentru fiecare intrebare si pentru fiecare raspuns, in spate, au stat documente, informatii si rapoarte interne ale SRI. Dupa cum bine stiti, legislatia in vigoare prevede ca noi, Comisia, putem comunica public doar anumite concluzii, nu putem sa comunicam public informatiile de securitate nationala de care luam cunostinta. Practic, cunoastem in acest moment legat de fiecare intrebare din spatiul public mult mai multe lucruri decat ceea ce putem sa comunicam”, a declarat Pop, care a anuntat ca principalele concluzii ale audierilor vor fi transmise publicului printr-un comunicat de presa.

Georgian Pop a fost solicitat sa precizeze cateva concluzii jurnalistilor prezenti. ”In ceea ce priveste legatura cu domnul Cocos la care faceti referire, vreau sa va spun in modul cel mai responsabil, este vorba si in acest moment de o operatiune in derulare. Practic, discutam de dosarul numit in mass-media dosarul Microsoft, este cel mai mare scandal de coruptie din ultimii 25 de ani din Romania. Practic acest dosar este intrumentat in continuare de catre DNA. Orice referiri publice am face la acest dosar ar insemna ca infuentam intr-un fel sau altul cursul anchetei, dar, repet, intrebarile au fost puse de fiecare membru al Comisiei in mod explicit, raspunsurile au fost foarte clare”, a declarat Pop.

El a mentionat ca ”nu a existat niciodata o discutie a conducerii SRI sau a domnului Coldea privitoare la sume de bani, la transferuri sau la afaceri”. ”Niciodata nu a fost o astfel de discutie sau o astfel de implicare a SRI, lucru certificat de documentele prezentate de raportul intern”, a mai spus presedintele Comisiei SRI. Pop a precizat ca principala concluzie a audierilor este ca acuzatiile lansate la adresa conducerii SRI ”sunt nefondate, sunt defaimatoare”.

De asemenea, el a fost intrebat daca sunt elemente concrete confirmate in cadrul audierilor dintre cele enuntate de Elena Udrea, cum ar fi vizitele la sediul SRI, in biroul fostului director George Maior si intalniri cu Florian Coldea. ”Intalnirile care au existat – a spus si doamna Udrea – intre doamna Udrea, domnul Maior si conducerea SRI toate au fost facute strict pe baza procedurilor interne de acces in sediile SRI”, a raspuns Pop. El a fost intrebat in ce calitate s-a intalnit Udrea cu Coldea si Maior la sediul SRI.

”De-a lungul timpului este o practica a oricarui serviciu de informatii din lume, inalti demnitari, oficiali, diplomati solicita in mod oficial intalniri cu conducerea SRI. Acest lucru il solicita si beneficiarii legali de informatii ai SRI. Repet, este o practica uzuala, normala. Dar toate intalnirile se supun unor proceduri foarte stricte privind acceptarea acelor intalniri si modul de desfasurare”, a mai spus Pop. Presedintele Comisiei de control SRI a mentionat ca ”niciodata in astfel de intalniri nu au fost discutate aspecte de securitate nationala si niciodata doamna Udrea nu a facut vreo acuza adusa conducerii SRI, concordanta cu declaratiile din ultimele ore”.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri