Piata IT&C va fi marcata in acest an de falimente si fuziuni in randul companiilor din domeniu, iar piata hardware va scadea cu 40-50%, comparativ cu 2008, a declarat Catalin Mihailescu, administratorul Kelion Online Management, companie care gestioneaza retailerul online Market Online.
"Sunt convins ca in scurta perioada pe piata IT&C vor mai fi falimente, dar si fuziuni, atat intre distribuitori, retaileri si chiar in online. Falimentul KTech este doar varful icebergului", a declarat seful companiei catre administreaza site-urile marketonline.ro, mediadot.ro, azerty.ro si ghelir.ro, citat de NewsIn.

Pentru retailerii online, caderea furnizorilor ar fi una dintre cele mai dificile probleme.

"Caderea unui distribuitor va afecta serios retailul online, pentru ca va urma o avalansa de probleme de service", a spus administratorul companiei Kelion.

Catalin Mihailescu a precizat ca, in acest an, piata hardware din Romania, atat online cat si a retailului traditional, va scadea cu 40-50% fata de 2008.

"Orice previziune facuta anul trecut pentru 2009 va fi revizuita in minus. Este greu de facut o prognoza pentru acest an pentru ca sunt prea multe variabile. Poate ca plusul adus de trecerea clientilor de la retailul traditional la cel online va fi mult mai mic decat minusul pietei. Dupa cum merg lucrurile acum, eu vad o scadere de 40-50% a pietei de hardware", a precizat Mihailescu.

Totusi, afirma seful companiei Kelion Online Marketing, daca se va da drumul la creditare, scaderea din 2009 ar putea fi de numai 30%.

Piata locala de hardware a avut in 2008 o valoare de 1,6 miliarde de euro, in crestere cu 33,5% fata de 2007, cand a inregistrat 1,2 miliarde de euro, potrivit datelor Ministerului Comunicatiilor si Societatii Informationale.

"Sunt semne de la banci ca va fi reluata creditarea, asa ca trimestrul trei poate aduce un reviriment al pietei. Mizez pe cresteri in segmentul solutiilor mobile, plus tot ce tine de retelistica si wireless. E posibila o crestere si la monitoare LCD si la televizoarele LCD si plasma, deoarece pretul acestora va fi mult scazut", a mai spus Mihailescu.

Catalin Mihailescu este administratorul Kelion Online Management de doua luni. Pana la acel moment director executiv al companiei a fost Mugur Frunzetti, care a declarat, pentru NewsIn, inainte de retragerea sa, ca Market Online a avut in 2008 o cifra de afaceri de 13,5 milioane de euro, in crestere cu 200% fata de 2007.

Marketonline.ro este, alaturi de pcfun.ro, emag.ro, cel.ro, pcgarage.ro unul dintre cei mai importanti jucatori de pe piata locala de comert electronic.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri