Traficul prin protocol Internet global va creste de cinci ori pana in 2013, potrivit preconizarilor bazate pe analiza si modelarea efectuata de Cisco in urma unor previziuni ale analistilor independenti.
Recesiunea economica are un efect minim asupra dezvoltarii traficului. Se preconizeaza o crestere de cinci ori a traficul IP la nivel global, intre 2008 si 2013.

Pana in 2013, suma tuturor formelor de comunicatii video (TV, VoD, video pe Internet video si P2P) va depasi 90% din consumul mondial de trafic IP, iar traficul comunicatiilor video (comunicatii video prin mesagerie instant, apeluri video) va creste de 10 ori intre 2008 si 2013.

Traficul de date in reteaua mobila se va dubla aproximativ in fiecare an intre 2008 si 2013, crescand de 66 de ori intre 2008 si 2013.

Aproape 64% din traficul de date in reteaua mobila din lume se va efectua prin comunicatii video in 2013. Comunicatiile video mobile reprezinta categoria de aplicatii cu cea mai rapida crestere evaluata in cadrul Cisco VNI.

Hiperconectivitatea consumatorilor, care cuprinde reteaua multifunctionala digitala si reteaua pasiva, creste „ziua digitala”, deoarece retelele IP accepta simultan tot mai multe activitati si functii de la o gazda a dispozitivelor din retea, cum ar fi un televizor, un PC, un dispozitiv mobil etc.

Pana in 2013, multifunctionalitatea digitala activa, cum ar fi ascultarea muzicii online in timpul ce se lucreaza online sau utilizarea mesageriei instant sau navigarea pe web in timpul conversatiilor telefonice, vor adauga zilnic sase „ore de retea”.

Pana in 2013, reteaua pasiva, cum ar fi inregistrarea DVR in timpul vizionarii altor programe de retea, stocarea copiilor de rezerva online efectuata pe fundal de catre utilizator sau mediul video de la dispozitive de genul camerelor de supraveghere pentru securitate sau pentru copii, vor adauga zilnic alte sase „ore de retea”.

In acest moment exista 36 de ore intr-o „zi de retea.” Pana in 2013, vor fi aproximativ 48 de ore intr-o zi de retea.

„Previziunea anuala VNI demonstreaza modul in care reteaua comunicatiilor vizuale schimba fundamental felul in care comunicam, colaboram, vizualizam si partajam toate tipurile de continut. De asemenea, prezinta un alt exemplu al extinderii parteneriatului cu clientii nostri pentru a-i ajuta sa pregateasca si sa beneficieze din plin de peisajul dinamic al retelei in anii ce vor urma”, a declarat Tony Bates, vice-presedinte principal si director general, Grupul furnizorilor de servicii Cisco.

Pana in 2013, suprafata ecranelor digitale la nivel mondial va fi de aproape 1 miliard de metri patrati sau echivalentul a 2 miliarde de televizoare cu ecran mare. In total, aceasta valoare va depasi suprafata unei zone ca Manhattan. Daca se intind de la un capat la altul, aceste ecrane ar inconjura globul de peste 48 de ori.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri