Depozitul de Calculatoare, unul dintre cei mai importanti retaileri din piata locala de IT, a inregistrat in primul trimestru un declin de 40% al cifrei de afaceri, fata de aceeasi perioada a anului trecut, pana la valoarea de 42 milioane de euro, a declarat directorul general al companiei, Adrian Furnica.
"Luna iunie a fost prima luna de crestere din acest an, inregistrand o cifra de afaceri cu 4% mai mare fata de luna mai. Pentru sfarsitul anului estimam ca se va opri declinul retailului de IT&C si vom avea o crestere de 30% a vanzarilor", a declarat directorul companiei Romsoft, Adrian Furnica.

De asemenea, el a precizat ca din septembrie si pana in martie au fost inchise 35 de magazine din cauza chiriei prea mari pe care trebuiau sa o plateasca pentru spatiul ocupat. Din luna martie nicio unitate de vanzare nu a mai fost inchisa, iar numarul acestora a ajuns in iunie la 70, potrivit NewsIn.

"Principala cauza pentru care am inchis magazinele din tara a fost chiria perceputa pentru spatiile respective. Am cerut renegocierea contractelor, insa multi proprietari nu au fost de acord. In momentul de fata, pentru magazinele pe care le mai avem, platim chirii cu 30% mai mici, in urma renegocierilor", a precizat Furnica.

Totodata, directorul general al companiei Romsoft a mentionat ca au fost renegociate contractele si cu furnizorii, ajungand astfel de la 20 de furnizori, la mai putin de jumatate in prezent.

Depozitul de Calculatoare activeaza pe piata din Romania de 17 ani si este unul dintre cei mai mari retaileri specializati din tara, comercializand sisteme si componente IT&C.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri