Zvonul conform caruia Deutsche Telekom ar vinde divizia din Marea Britanie ca urmare a performantei slabe, a atras in cursa si oferte din partea unor companii precum Telefonica si France Telecom, care vor sa-si consolideze pozitia in sectorul telefoniei mobile, scrie Wall Street Journal (WSJ).
Deutsche Telekom vizeaza reorganizarea unitatii T-Mobile din Regatul Unit, dar ia in calcul si vanzarea acesteia daca posibilii cumparatori fac o oferta buna.

“Daca pretul este corect, T-Mobile va fi vandut”, a declarat o persoana apropiata Deutsche Telekom, potrivit WSJ.

Potrivit informatiilor din presa, pretul de vanzare a T-Mobile Anglia este de aproximativ trei miliarde de euro. Deutsche Telekom a mai anuntat ca prioritatea grupului este de a face divizia profitabila.

“Principala sarcina este de a ne focusa pe repozitionarea companiei in mediul economic instabil”, a declarat compania in luna aprilie dupa ce a redus obiectivele pentru intreg anul.

Revizuirea tintei pentru acest an se datoreaza in mare parte diviziei din Regatul Unit, care in primul trimestru a generat vanzari de 836 milioane euro, in scadere cu 21% si de cinci ori mai mic decat venitul total al grupului.

Dupa ce divizia britanica a inregistrat o scadere de 1,8 miliarde euro in primul trimestru, Deutche Telekom a anuntat ca a fost deschisa catre toate optiunile, dar o persoana din apropierea companiei a declarat ca nu a fost stabilita nicio decizie.

Totusi, cifrele preseaza operatorul de telefonie mobila. Marjele operationale ale T-Mobile din regatul Unit sunt de aproximativ 14%, sub media de 31% a diviziilor Deutsche Telekom din alte tari.

Analisti din industrie au declarat ca operatorul mobil O2 Telefonica, liderul de piata cu o cota de 27%, urmareste situatia, dar inca nu a purtat discutii despre tranzactie.

Thomas Friedrich, analist telecom din cadrul UniCredit a declarat ca o fuziune intre Deutsche Telekom si France Telecom ar putea fi posibila datorita tranzactiilor incheiate in trecut de cele la operatiunile din Spania si Olanda.

France Telecom, proprietarul celui de-al treilea operator din Anglia – Orange, a anuntat public ca nu este interesata de cumpararea T-Mobile.

Vodafone a refuzat sa comenteze despre interesul legat de T-Mobile, dar persoane apropiate situatiei au declarat ca interesul grupului britanic depinde de cum vor reactiona clientii T-Mobile in eventualitatea unei achizitii.

Totusi, o achizitie facuta de Vodafone ar putea duce la nemultumiri legate de reglementari si ar lansa intrebari legate de ce se va intampla cu acordul de impartire a retelei Vodafone cu O2, au declarat analistii.

Deutsche Telekom l-a numit recent pe Richard Moat ca director managerial la T-Mobile din Marea Britanie si a anuntat ca va aplica diferite masuri de reducere a costurilor, in special in segmente ca administratia, publicitatea si tehnologia”.

Pierderile T-Mobile le depasesc pe cele ale rivalilor dupa indicatorii de performanta, venitul lunar per utilizator este de 19 lire mult mai mic decat al O2 care este de 26,6 lire.

Majoritatea analistilor sunt de parere ca vanzarea T-Mobile din Regatul Unit va fi benefica pentru piata de telefonie mobila britanica, care este aglomerata de cinci mari operatori de telefonie mobila, rezultand declinuri ale marjelor de profit.

Analistul Daiwa, Michael Kovacocy a declarat ca cea mai buna modalitate pentru industrie ar fi sa lase T-Mobile sa-si imbunatateasca activitatea sub noul management si apoi compania sa achizitioneze sau sa fuzioneze cu un operator mai mic, detinut de Hutchison Whampoa.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri