Fondul american de investitii QVT, unul dintre actionarii Flamingo International, a cerut includerea pe ordinea de zi a adunarii generale extraordinare a actionarilor din august 2009 a unui punct cu privire la dizolvarea companiei, fara ca aceasta sa fie insotita de o motivatie sau de o argumentatie, informeaza un comunicat Flamingo.
Reprezentantii Flamingo International considera ca aceasta solicitare ridica indoieli serioase privind bunele intentii ale acestui actionar, tinand cont de faptul ca fondul este reprezentat in Consiliul de Administratie al companiei.

In plus, in urma cu doua saptamani, QVT si-a crescut participatia in Flamingo cu inca 6 puncte procentuale, ajungand la o participatie la 22%, dupa ce planul managementului fusese deja prezentat in Consiliul de Administratie

“QVT este un fond care adesea nu tine cont de interesele companiilor in care investeste, ci mai curand cauta sa obtina castiguri pe seama si in detrimentul celorlalti actionari”, a declarat Dan Adamescu (foto), actionar principal Flamingo prin intermediul Nova Trade.

Planul de relansare a companiei, prezentat in Consiliul de Administratie, este bazat pe un plan operational cu costuri optimizate, vanzari in crestere si un management intarit.

„Actionarii Flamingo vor decide in luna august un plan de relansare financiara a companiei. Bazat pe acest lucru si pe planul operational deja in desfasurare in cadrul firmei am toata convingerea ca actiunea Flamingo va reveni acolo unde a fost in urma cu 1-2 ani,” a declarat Dragos Cinca, actionar principal si fondator Flamingo.

Pe de alta parte, vicepresedintele grupului Flamingo sustine ca se asteapta ca actionarilor principali sa li se ralieze si altii cu detineri semnificative, astfel incat vor fi aprobate obligatiunile convertibile.

„In acelasi timp, nu imi fac griji cu privire la votul legat de solicitarea QVT, deoarece, rational vorbind, dizolvarea societatii este impotriva interesului tuturor actionarilor, inclusiv a QVT. Imi este greu sa inteleg de ce QVT ar fi dornic sa isi faca rau singur. Chiar daca nu ar adera la planul celorlalti actionari si ar ajunge in situatia de a se dilua, tot ar castiga mai mult din valoarea actiunilor decat in cazul dizolvarii” a subliniat Dragos Simion.

La inceputul lunii iunie, lantul de supermarketuri Spar a cerut insolventa companiei Flamingo International, din cauza unei datorii neachitate, desi reprezentantii companiei, grupul ce detine magazinele Flanco, afirmau ca aceasta datorie este neinsemnata.

In primul trimestru al acestui an, Flamningo a raportat pierderi de 3,17 milioane euro (13,6 milioane lei) si vanzari de 23,3 milioane euro (100 milioane lei).

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri