Gabriel Sandu (34 de ani), fondatorul si fostul director general al retailerului de telefonie mobila GSM Proton, preluat anul trecut de Vodafone Romania, vrea sa investeasca cinci milioane de euro pe bursele din Asia.
Acesta vizeaza in special China si domeniul infrastructurii.

“In Romania, se anunta o scadere economica de 8% si daca as investi aici as pierde. Pe cand acolo, sunt cresteri de 5%, deci sansele de pierdere sunt foarte mici, chiar si in conditiile economice actuale. Iar cand economia globala isi va reveni vor fi castiguri si mai mari”, a declarat Sandu, pentru Wall-Street.

El are de gand sa inceapa investitiile din aceasta luna, iar in prezent fostul manager al GSM Proton analizeaza propunerile primite.

Totodata, pana la 1 noiembrie, Sandu va asigura perioada de tranzitie pentru Adrian Florea, cel care de la 21 iulie este directorul general al retailerului.

Noul manager numit de Vodafone Romania a ocupat in ultimul an si jumatate functia de director de marketing – directia Clienti Persoane Fizice in cadrul companiei de telefonie mobila. Florea activeaza de peste zece ani in industria telecom locala, el lucrand pana acum la Cosmote, Zapp, Motorola si Orange.

In luna martie a anului trecut, cand retailerul era partener al Orange, Vodafone Romania a cumparat 66% dintre actiunile detinute de Sandu, unul dintre obiectivele initiale fiind extinderea lantului de 73 de magazine Proton. In acest moment, reteaua are acelasi numar de magazine.
“Noi am facut aceasta propunere, dar Vodafone a refuzat deschiderea de magazine fara o motivatie precisa”, a afirmat Gabriel Sandu.

Karsten Wildberger, presedintele Consiliului de Administratie al Proton, a declarat intr-un e-mail transmis angajatilor companiei ca Florea va asigura “cresterea profilului si profitabilitatii Proton ca dealer si ca distribuitor”.

In 2007, compania a inregistrat o cifra de afaceri de 40 de milioane de euro si un profit de 290.000 de euro. Sandu nu a oferit date despre evolutia financiara a Proton dupa preluarea pachetului de 66% din actiuni de catre Vodafone.

Fondatorul GSM Proton se afla in negocieri cu Vodafone Romania pentru vanzarea restului de 34% de actiuni.

Top manageri On the Move









Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri