Microsoft, cel mai mare producator software din lume, va reduce pretul pentru consolele de jocuri Xbox 360 cu aproximativ 100 dolari (69 euro) datorita presiunii resimtite de producatorii de console, dupa ce vanzarile din industria jocurilor video au continuat sa scada, scrie CNNMoney.
Microsoft a anuntat ca pretul pentru consola Xbox 360 Elite va fi mai mic de 299 dolari (210 euro). De asemenea, Microsoft a anuntat ca va reduce pretul pentru modelul Xbox 360 Pro, care dispune de un hard drive mai mic, de la 299 dolari la 249 dolari. Pretul pentru Xbox 360 Arcade, care se vinde fara hard drive, va ramane de 199 dolari.

Anuntul vine dupa o scadere a vanzarilor de software si hardware din industria jocurilor video provocata de recesiunea economica globala, care a pus presiune pe producatorii de console sa reduca pretul inaintea sezonului de sarbatori. Potrivit NPD Group, vanzarile din industrie pentru hardware si software din luna iulie au scazut cu 29%, fata de perioada similara.

In urma cu o saptamana, Sony a anuntat ca vrea sa reduca pretul consolei PlayStation 3 cu 100 dolari, la 299 dolari, si pentru versiunea slim, care va debuta la data de 1 septembrie. Reducerile de pret erau asteptate dupa ce consolele s-au confruntat cu preturile reduse ale competitorilor in timpul declinului din vanzari. Deocamdata, Nintendo nu a redus pretul consolelor Wii, liderul din piata printre cele mai noi generatii de console de jocuri video. Pretul a ramas la 250 de dolari din 2006, dar analistii sustin ca Nintentendo va fi nevoita sa reduca pretul pentru a atinge tintele de profit, dupa ce in 2009 cererea a scazut considerabil.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri