Google, compania care detine cel mai popular motor de cautare online, a achizitionat ReCaptcha, o companie care ajuta la prevenirea fraudelor online si a atacurilor de tip spam, scrie Bloomberg.
Tehnologia va fi folosita pentru protejarea utilizatorilor de Internet si imbunatatirea scanarii cartilor si ziarelor, a anuntat Google pe blog-ul companiei. Termenii tranzactiei nu au fost dezvaluiti.

ReCaptcha ajuta site-urile numite “captchas” – programe care pot identifica daca utilizatorul este un om sau un computer. Acestea functioneaza prin prezentarea unui cuvant distorsionat cerandu-i utilizatorului sa scrie cuvantul intr-o casuta. Sistemul combate automat alte sisteme de hacking deoarece acestea nu pot determina ce cuvant este cel distorsionat. ReCaptcha poate de asemenea sa reproduca cuvintele ce va ajuta Google in proiectul de scanare a cartilor. Tehnologia este folosita in mai mult de 100.000 site-uri.

Google, care domina piata cautarilor online, sustine si alte domenii de afaceri, cum ar fi furnizarea de stiri si carti onlne.

De asemenea, potrivit unor informatii aparute in industrie, Google analizeaza preluarea serviciului de televiziune prin Internet oferit de Brightcove pentru o suma cuprinsa intre 500 si 700 milioane dolari.

Mark Gaser, editor al publicatiei PBS MediaShift si Idea Lab, a lansat acest zvon citand o persoana apropiata situatiei. Editorul estimeaza ca, prin cumpararea companiei britanice Brightcove, site-ul de video-sharing YouTube, detinut de Google, ar putea patrunde in piata serviciilor platite de televiziune cu multe companii media traditionale.

Brightcove ofera o platforma de distribuire online a clip-urilor.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri