Acest serviciu online creat de Google permite supravietuitorilor seismului din Nepal si avalansei de pe muntele Everest sa intre in legatura cu rudele lor care sunt ingrijorate din cauza faptului ca nu mai aveau vesti de la ei.

Peste 2.200 de persoane si-au pierdut viata in urma cutremului de 7,8 grade de sambata dimineata care a produs numeroase pagube in Kathmandu, capitala Nepalului. Un numar de 17 alpinisti, intre care un manager Google, au fost ucisi de avalansa de pe Muntele Everest. Pagube consistente au fost inregistrate si in India, Bangladesh si Tibet.

Person Finder, o baza de date online, completata cu informatii ce provin de la utilizatori din lumea intreaga, a fost creata cu scopul de a contribui la gasirea persoanelor disparute in urma unor catastrofe naturale. Serviciul a fost lansat in urma devastatorului seism care a avut loc in Haiti in 2010.

Acest serviciu online are un design simplu si doua functii de baza: "I'm looking for someone" ("Caut pe cineva") si "I have information about someone" ("Am informatii despre cineva").

Citeste si:

Fotografii si conturile de pe retelele de socializare ale persoanelor disparute pot fi publicate pe acest serviciu online, ca si detalii despre aspectul fizic al acestora.

Duminica, fotografiile persoanelor date disparute in urma tragediei din Nepal au fost publicate si pe Facebook, pe contul Nepal Earthquake 2015.

Eforturile de cautare a persoanelor disparute si de ajutorare a celor ranite urmeaza sa se intensifice in zilele urmatoare, pe masura ce tot mai multe echipe internationale vor ajunge la fata locului.

Cutremurul cu magnitudinea 7,9, cel mai grav din Nepal din ultimii 81 de ani, a declansat o avalansa pe Muntele Everest, care a ingropat partial tabara de baza folosita de alpinistii care urca pe cel mai inalt varf din lume, la un an dupa ce o avalansa a provocat moartea a 16 ghizi nepalezi. Cadavrele a 17 alpinisti au fost recuperate de pe Everest duminica, dar alte cateva sute de persoane, multe dintre ele ranite, raman blocate pe munte.