Avalansa declansata de cutremurul puternic inregistrat sambata in Nepal a ingropat o parte din tabara de baza folosita de alpinistii care urca pe Muntele Everest, provocand moartea a cel putin zece persoane, a anuntat Ministerul nepalez al Turismului, citat de Sky News.

"Nu avem toate detaliile, dar a fost raportat decesul a zece persoane pana acum, inclusiv alpinisti straini", a declarat Gyanendra Kumar Shrestha, un oficial din Ministerul Turismului, precizand ca o parte a taberei de baza de pe Everest a fost ingropata de zapada.

Anterior, politia nepaleza a anuntat ca seismul puternic produs sambata in Nepal a provocat moartea a 876 de persoane si pagube importante. Cel mai grav seism inregistrat in Nepal in ultimii 81 de ani a cauzat prabusirea a numeroase cladiri si a provocat de asemenea pagube in statele invecinate India si Bangladesh, dar si in Tibet.

Epicentrul seismului cu magnitudinea 7,9 a fost localizat la 80 de kilometri est de Pokhara, al doilea oras ca marime din Nepal. Hipocentrul seismului a fost localizat la o adancime mica, de numai doi kilometri, anunta Mediafax.

Seismul a provocat o avalansa pe Muntele Everest, potrivit unor alpinisti din zona, generand temeri pentru cei aflati pe cel mai inalt varf din lume, la un an dupa ce o avalansa a provocat moartea a 16 ghizi nepalezi.

Alpinistul roman Alex Gavan a scris pe Twitter ca a fost o "avalansa uriasa" si ca multe persoane se aflau pe munte.

"Tabara de baza de pe Everest cutremur urias apoi avalansa de pe Pumori", a scris alpinistul roman. "Alergand pentru viata din cortul meu. Nevatamat. Multe multe persoane se afla pe munte", a adaugat Gavan.

El a revenit ulterior cu un nou mesaj pe Twitter, in care face apel sa fie trimise elicoptere pentru transportarea ranitilor de pe Everest.

"Am ajutat la cautarea si salvarea victimelor dintr-o vasta zona devastata. Multi morti. Mult mai multi raniti. Multi vor muri" daca nu sunt transportati cu elicopterele de urgenta, a avertizat Gavan.

Alpinistul americano-britanic Daniel Mazur anuntase anterior ca tabara de baza a fost "grav avariata" si echipa sa este blocata. "Va rog, rugati-va pentru toata lumea", a scris el pe Twitter.

Sursa foto: Vadim Petrakov / Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri