Comisia Europeana (CE) a detaliat probele care au determinat-o in luna mai sa decida sanctionarea grupului american Intel cu peste un miliard euro pentru abuz de pozitie dominanta pe piata, publicand versiunea cvasi-integrala a deciziei.
Dupa noua ani de ancheta, Bruxelles a aplicat la jumatatea lui mai o amenda record de 1,06 miliarde euro numarului 1 mondial in ce priveste productia de microprocesoare, Intel, pentru doua tipuri de practici incorecte de eliminare a competitiei de pe piata CPU, conform NewsIn.

"Prin subminarea abilitatii competitorilor de a concura prin forte proprii cu produsele lor, actiunile Intel au diminuat competitia, au redus sansele de alegere ale consumatorilor si au impiedicat inovatia", subliniaza Executivul european.

Intel a facut apel in fata Curtii Europene de Justitie, contestand nu numai nivelul "disproportionat" al amenzii, ci si fondul deciziei, aratand ca Bruxelles-ul a decis pe baze eronate si nu a adus suficiente probe pentru acuzatii, potrivit AFP.

Potrivit CE, Intel a acordat bonusuri fabricantilor de calculatoare Dell, HP, Lenovo si NEC, precum si distribuitorului german Media Saturn Holding, care se angajau sa cumpere sau sa vanda putine produse ale concurentului sau, AMD, sau chiar deloc. Bruxelles-ul mai arata ca HP, Lenovo si Acer au fost, totodata, platite de Intel pentru a intarzia lansarea de produse echipate cu componente AMD .


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri