Criza financiara a determinat din ce in ce mai multe companii sa aleaga pachete de servicii integrate de telecomunicatii, acestea putand duce la economii lunare mai mari de 30%, potrivit Dial Telecom, divizia de business a Digital Cable Systems (DCS), una dintre cei mai mari companii telecom pe piata locala.

Serviciile integrate de telecomunicatii au devenit tot mai atragatoare pentru companii, acestea reprezentand 25% din totalul veniturilor Dial Telecom.

”Tendinta de reducere a costurilor telecom ale companiilor a dus anul acesta la o schimbare a comportamentului de consum al acestora, catre o crestere a ponderii pachetelor de servicii integrate, avand ca rezultat, in cazul Dial Telecom, cresterea cotei acestor produse de la 10-15% din veniturile companiei, anul trecut, la aproximativ 25% pana la sfarsitul acestui an”, a declarat Dinu Malacopol, directorul executiv al Digital Cable Systems.

El a adaugat ca de la inceputul anului 2009 a observat o crestere a solicitarilor de oferte personalizate fiecarui business.

”Daca anul trecut costurile companiilor cu serviciile telecom erau privite ca marginale, anul acesta abordarea s-a schimbat radical. Astfel, in ceea ce priveste zona de solutii de voce orientata catre segmentul corporate, ne asteptam anul acesta la o crestere de aproximativ 20% pana la 40% in termeni de volum, comparativ cu anul trecut”, a spus Malacopol.

Infiintat in 2005, prin fuziunea mai multor companii de cablu, grupul DCS ofera servicii de televiziune prin cablu, Internet si telefonie fixa, atat pe segmentul business, cat si pe cel al clientilor rezidentiali.

Din portofoliul DCS fac parte brandurile AKTA (consumatori individuali) si Dial Telecom (segmentul business).

Potrivit Ministerului de Finante, compania a inregistrat anul trecut afaceri de 25,5 milioane de euro si pierderi de 2,5 milioane de euro, fata de 2007, cand a avut un business de 19,3 milioane de euro si profit de aproximativ 920.000 de euro.





Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri