UPC Romania, al doilea operator pe piata de cablu TV, anunta astazi detaliile legate de lansarea televiziunii de inalta definitie, prin care incearca sa reduca pierderile de clienti pe cablu analogic si totodata sa atraga clientii principalilor competitori Romtelecom si RCS&RDS.
Serviciul anuntat pentru prima data in primavara va fi disponibil in 32 de orase si doar pentru clientii serviciului Digital Video Recorder (DVR) lansat in octombrie 2008, prin care abonatii pot inregistra in format digital pana la 65 de ore din programele pe care isi doresc sa le urmareasca.

Atragerea abonatilor catre cablul digital standard, dar si catre serviciul DVR prin care din octombrie clientii vor avea posibilitatea sa utilizeze si televiziunea de inalta definitie sunt printre dintre principalele elemente prin care UPC incearca sa reduca efectele scaderii numarului de clienti pe segmentul de televiziune prin cablu analogic si pierderile de aproximativ 100 de milioane de euro inregistrate anul trecut de operator.

Conform datelor UPC, intre iunie 2008 si iunie 2009 numarul clientilor pentru serviciile de cablu digital au crescut cel mai mult comparativ cu celelalte servicii oferite, acesta triplandu-se de la 52.800 de clienti in perioada ianuarie-iunie 2008 la 179.600 de persoane la sfarsitul primului semestru al acestui an.

Pe de alta parte, cablul analogic este si singurul segment pe care UPC a scazut, diminuarea fiind de aproximativ 218.000 de abonati de la 1.131.600 in iunie 2008 la 912.900 de utilizatori la sfarsitul primul semestru al acestui an.

Chiar daca o parte dintre clienti au migrat din cauza crizei catre operatorii locali cu oferte de preturi mai mici, o proportie dintre acestia au renuntat la cablul analogic pentru cel digital.

“Este un serviciu mai scump, iar numarul celor care au ales serviciile digitale este suficient de mare incat sa aduca venit", declara in august Severina Pascu, directorul financiar al UPC Romania.

Totodata, in urma cu doua saptamani, operatorul lansa doua noi facilitati pentru serviciile de cablu digital: TV Search prin care utilizatorii au posibilitatea sa caute emisiunea favorite in lista de programe TV disponibile, si Series Linking, cea de-a doua optiune fiind disponibila doar pentru abonatii serviciului DVR prin care abonatii pot inregistra automat toate episoadele unui serial TV.

Serviciile oferite prin video recorder si televiziunea de inalta definitie ar trebui sa aduca un avantaj UPC in fata Romtelecom si RCS&RDS, compania detinuta de americanii de la Liberty Global fiind singura din piata care ofera in acest moment aceste facilitati.

Astfel, desi anul trecut cifra de afaceri a companiei a scazut de la 167,3 milioane de euro la 137,6 milioane de euro, iar in primul semestru veniturile s-au redus cu 19% la 61 de milioane de euro, pentru 2009, UPC Romania si-a planificat investitii de 52 milioane de euro dintre care aproximativ 30 de milioane de euro in modernizarea retelei pentru extinderea serviciilor de televiziune digitala si lansarea televiziunii de inalta definitie, pentru ca restul sumei sa mearga spre marirea vitezei de internet in banda larga, servicii IT si alte servicii tehnologice.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri