Dupa ce ministrul comunicatiilor si societatii informationale Gabriel Sandu “prezicea” ca pana la sfarsitul anului vor fi inaugurate 20 de servicii electronice care sa asigure o conexiune mai buna intre cetatean si autoritatile publice, consilierul sau, Andrei Savulescu, iese in fata cu un nou obiectiv – acela de a lansa circa 300 de servicii electronice de guvernare, de aceasta data in 2011.
Potrivit consilierului lui Gabriel Sandu, “in 2009 a fost creat un nucleu pentru o strategie a societatii informationale locale”.

“In 2011 deja, Ministerul Comunicatiilor si Societatii Informationale isi asuma aproximativ 300 de servicii electronice de guvernare, de importanta mai mica sau mai mare”, a adaugat Andrei Savulescu, director general al Directiei pentru Politici si Programe in Domeniul Societatii Informationale, prezent la a doua editie a evenimentului IDG dedicat solutiilor IT&C pentru zona de eGovernment.

Altfel spus, precedentul urmeaza sa fie creat dupa ce se va da drumul celor 20 de servicii electronice. In acel moment, Serviciul de Telecomunicatii Speciale (STS) va asigura comunicatiile intre Guvern si autoritatile publice locale, iar cetatenii vor putea intra mai usor in legatura cu autoritatile locale.

“Strategia actuala a MCSI privind proiectul e-Romania este transversala si creata dupa modelul Ungariei. Au existat initiative de acest gen si inainte, insa, din anumite motive, Romania se afla din acest punct de vedere pe ultimele locuri in Uniunea Europeana”, arata Savulescu.

El mentioneaza faptul ca strategia in cauza va fi sustinuta de niste eforturi (investitii materiale) din partea fiecarui minister.

In plus, consilierul ministrului Gabriel Sandu a spus ca a invitat o serie de “vreo 150 de firme” din baza de date a MCSI sa ajusteze punctele strategice incluse pe lista programului e-Romania.

“Asadar, strategia propusa de noi (n.r. – MCSI) poate fi oricand revizuita. Eu chiar invit companiile din domeniu si cetatenii sa ne dea un feedback”, a enuntat el.

Revenind la lansarea celor 300 de servicii in 2011, acesta a adaugat ca in situatia in care Guvernul ia decizia sa fie implementate, ele vor fi implementate. Iar cele care exista deja vor fi duse la automatizare.

Referitor la modul in care este abordata zona de eGovernment, Zoli Herczeg, reprezentantul Microsoft Romania la evenimentul IDG, a spus ca “degeaba exista aplicatii ca e-Romania daca nu exista vointa in agentii si ministere pentru interoperabilitate intre servicii si solutii”.

Intrebat cat de fezabile sunt solutiile promovate de portalul e-Romania, in conditiile in care mai putin de jumatate din populatia tarii are acces la Internet, Savulescu a raspuns scurt: “Ceea ce facem noi acum este un prim pas. Cu siguranta ca este nevoie de timp pentru a duce planurile la bun sfarsit, acolo unde trebuie sa ajunga ele in final”.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri