“In primul rand, intreaga economie a Romaniei va creste undeva la 5% - intr-adevar, crestere bazata pe consum. In broadband – mobil si fix -, avem de asemenea un potential de crestere excelent si acest lucru se va reflecta intr-o evolutie similara cu 2017”, puncteaza CEO-ul Orange.

Vocea clasica este inlocuita de date, Orange observand penetrarea din ce in ce mai puternica a pachetelor cu multe date incluse. “Este deja greu sa separi ce parte din venituri vine din voce si ce din date. Este insa sigur faptul ca traficul de voce stagneaza in timp ce creste consumul de Internet”.

Una dintre strategiile esentiale ale Orange pe anul curent este oferirea de (si) mai multe pachete cu date incluse, cu mai multe resurse, bonusuri adtionale care duc pana la dublarea datelor.

“Practic, ajungem sa oferim Internet aproape nelimitat. Intrebarea este, insa, CAT poti consuma intr-o singura luna? Si aici vreau sa punctez ceva – pana la urma conteaza experienta pe care o ai. Degeaba oferi, in teorie, Internet nelimitat, daca nu ai acoperire buna si nu poti consuma, efectiv, acest beneficiu”, spune Liudmila Climoc, atacand, subtil, parte din concurenta.