Piata de Enterprise Resource Planning (ERP) va scadea in acest an la 97,9 milioane de euro, cu aproximativ 22,7 milioane de euro mai putin fata de 2008, cand a avut o valoare in jurul a 120,6 milioane de euro, potrivit companiei de consultanta Pierre Audoin Consultants (PAC).
Scaderea a fost cauzata de diminuarea bugetelor de investitii in astfel de produse si servicii, sectoarele care si-au micsorat cel mai mult bugetele fiind productia (31,7%), serviciile (20,8%), retailul (20,1%) si utilitatile (17,1%).

Pe de alta parte, sectorul public este singurul in care investitiile ar trebui sa creasca in acest an, PAC estimand o cadenta de 2,3% in 2009 in acest domeniu.

“Anul 2009 este cel mai greu ai industriei de soft si servicii informatice din Romania, un moment in care, din pacate, nu se va putea vorbi de maturizare a pietei”, a afirmat Eugen Schwab Chesaru (foto), managing director PAC.

Potrivit studiului, cei mai importanti jucatori pe piata de solutii ERP sunt SAP, cu o cota de 24%, Oracle (15%), Totalsoft, Siveco si Wizrom.

Pierre Audoin Consultants (PAC) are un birou regional la Bucuresti, echipa de consultanti din Romania fiind responsabila de regiunea Europa Centrala si de Est (Cehia, Polonia, Romania, Rusia, Slovacia, Ungaria).

Piata IT si-ar putea reveni in T2 din 2010, daca actuala criza politica nu va continua

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri