Evan Williams, directorul executiv al site-ului de microblogging Twitter, a recunoscut scaderea traficului din Statele Unite, insa a adaugat ca sunt alte zone care "cresc nebuneste" si compenseaza declinul, potrivit Business Insider.
In prezent, Indonezia inregistreaza rate de crestere foarte mari, in timp ce zone ca Statele Unite, Marea Britanie, Brazilia si Japonia au o adoptie foarte ridicata a serviciului printre utilizatorii de Internet.

De asemenea, executivul a declarat ca Twitter se pregateste sa lanseze noi functii care vor mari traficul web al site-ului.

Executivul sustine ca vor exista o multime de modalitati de a obtine venituri, care oscileaza intre publicitate si servicii profesionale pentru utilizatorii corporate. "Aproape 97% dintre eforturi le folosim pentru a imbunatati produsele, care pe termen lung ar putea insemna mai mult decat un generator de venituri", a declarat Evan Williams.

CEO-ul Twitter declara ca valoarea pe termen lung consta in cat de bune sunt produsele si cat de multi utilizatori au acestea.

Intrebat daca are nevoie de o echipa de vanzari, Williams a declarat ca acest lucru nu este o prioritate, adaugand ca nu poate spune de ce e optimist in privinta veniturilor. "Nu pot spune inca exact despre ce model de afacere este vorba. Ar putea fi vorba un mix in care va fi integrata si publicitatea", a spus acesta.

Executivul considera interesanta colaborarea cu serviciile unor companii insa va aborda acest lucru ca o clasa de utilizatori care incearca sa faca diferite lucruri. "Daca putem sa ajutam anumiti utilizatori cu instrumente, credem ca vor cheltui bani pentru aceasta si vor utiliza Twitter mai mult ca o parte a afacerii lor. In mod clar este o directie in acest sens dar noi ne vom considera o platforma", a adaugat Williams.

El a declarat ca Twitter vinde companiilor un pachet de functii suplimentare care le ajuta sa intre in contact cu clientii si sa urmareasca ceea ce spun pe site despre companie si produsele acesteia.

Adoptarea unor instrumente asemanatoare cu cele ale Twitter de catre Facebook nu va afecta in vre-un fel compania sa deoarece este loc in piata pentru ambele companii."Facebook exista inca de la intrarea noastra pe piata. Exista destul spatiu pentru ambele companii. Nu cred ca adoptarea unor instrumente de catre Facebook se traduce in sfarsitul Twitter", a declarat acesta.

Executivul a declarat ca desi principalele probleme au fost rezolvate in urma cu un an este inca ingrijorat de probleme ca extinderea si securitatea, insa acestea vor fi rezolvate cu expertiza dobandita si noi functii. "Putem adauga instrumente hardware si dispunem de finantari pentru a face acest lucru. Mai sunt cateva probleme care trebuiesc rezolvate", a declarat directorul executiv.

Intrebat de cum evolueaza discutiile cu Google si Microsoft, acesta a raspuns ca nu stie nimic despre niciun acord cu una dintre companiile mentionate.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri