Presedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, a declarat, dupa incheierea unui acord privind un nou plan de salvare a Greciei, ca "nu va exista un Grexit", relateaza Reuters in pagina electronica.

"Nu va exista un Grexit (iesirea Greciei din zona euro-n.r.) si, astfel, suntem multumiti de rezultatele obtinute", a declarat Juncker (foto) intr-o conferinta de presa, dupa incheierea negocierilor maraton privind criza din Grecia, relateaza Mediafax.

Presedintele Eurogrupului, Jeroen Dijsselbloem, a afirmat la randul sau ca 25 de miliarde de euro vor fi folositi pentru a recapitaliza bancile elene. Potrivit presedintelui Consiliului European, Donald Tusk, ministrii de Finante vor discuta de urgenta modalitati de a ajuta Grecia sa obtina resursele necesare pe termen scurt. Dupa procedurile nationale, Eurogrupul va lucra cu institutiile pentru a continua negocierile.

Premierul belgian Charles Michel a anuntat luni dimineata, pe Twitter, ca liderii zonei euro au ajuns la un acord privind un nou plan de salvare a Greciei. Dupa negocieri care au durat 16 ore, prim-ministrul belgian a scris pe Twitter: "Acord!". "Summitul Euro a ajuns la un acord in unanimitate. Toti suntem gata pentru un program ESM (Mecanismul European pentru Stabilitate-n.r.) pentru Grecia, cu reforme serioase si sprijin financiar", a scris de asemenea pe contul sau oficial de Twitter presedintele Consiliului European, Donald Tusk.

Liderii zonei euro si-au petrecut noaptea incercand sa puna la punct termenii unui nou plan de salvare a Greciei, care trebuie sa adopte o serie de reforme.

Citeste si:
Grecia trebuie sa prezinte un nou plan de reforme pana vineri...
Grecia trebuie sa prezinte un...

Sursa foto: Mediafax Foto

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si
Actiunile europene cresc puternic dupa acordul pentru Grecia