Indicele Stoxx Europe 600 este in urcare cu 1,1%, toate componentele industriale ale acestui avand o evolutie pozitiva. Indicele DAX al bursei din Frankfurt este in urcare cu 1,25%, CAC 40 al bursei din Paris cu 1,7%, iar FTSE 100 al bursei din Londra cu 0,7%. Indicele IBEX al bursei din Madrid este in crestere cu 1,3%, iar FTSE MIB al bursei din Milano cu 0,7%, scrie Mediafax.

Euro a inregistrat luni o evolutie mixta, in urma acordului Greciei cu liderii zonei euro, dupa cresterea initiala trecand pe scadere. Euro este in declin cu 0,67%, la 1,1147 dolari pe unitate.

Presedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, a declarat luni dimineata, dupa incheierea unui acord privind un nou plan de salvare a Greciei, ca "nu va exista un Grexit". "Nu va exista un Grexit (iesirea Greciei din zona euro-n.r.) si, astfel, suntem multumiti de rezultatele obtinute", a declarat Juncker intr-o conferinta de presa, dupa incheierea negocierilor maraton privind criza din Grecia.

Presedintele Eurogroup, Jeroen Dijsselbloem, a afirmat la randul sau ca 25 de miliarde de euro vor fi folositi pentru a recapitaliza bancile elene.Potrivit presedintelui Consiliului European, Donald Tusk, ministrii de Finante vor discuta de urgenta modalitati de a ajuta Grecia sa obtina resursele necesare pe termen scurt. Dupa procedurile nationale, Eurogroupul va lucra cu institutiile pentru a continua negocierile.

Sursa foto: Financial data/ Shutterstock