Finantarile se vor acorda IMM-urilor, intreprinderilor individuale, asociatiilor familiale si persoanelor fizice autorizate pentru investitii si finantarea capitalului de lucru, se arata intr-un comunicat al CEC Bank. "Suntem convinsi ca astfel de instrumente financiare raspund nevoilor actuale de finantare ale clientilor, care vor beneficia astfel de conditii de pret avantajoase si garantii flexibile", a declarat presedintele institutiei de credit, Radu Gratian Ghetea, conform Mediafax.

Initiativa Jeremie permite statelor membre si regiunilor din Uniunea Europeana sa dedice resurse nationale si din fonduri structurale pentru a crea instrumente financiare destinate IMM. In Romania, initiativa Jeremie este finantata prin Programul Operational Sectorial "Cresterea Competitivitatii Economice", cofinantat din Fondul European Regional pentru Dezvoltare.

"In cadrul initiativei Jeremie noi eliminam obstacolele traditionale pentru banca si IMM-uri si oferim fiecarei parti implicate solutiile necesare pentru a mentine un flux puternic de finantare pentru dezvoltarea afacerii", a afirmat Hubert Cottogni, head of Mandate Management in cadrul FEI.