Potrivit acordului de garantare, al treilea de acest fel in Romania, UniCredit Tiriac Bank va putea acorda credite pentru investitii si extinderea intreprinderilor mici si mijlocii de pe piata locala, in conditii mai avantajoase si cu niveluri solicitate de colateral reduse, datorita garantiilor disponibile prin Initiativa Jeremie.

Banca va acorda aceste imprumuturi timp de doi ani, incepand din primavara anului 2012, iar termenele de rambursare vor fi de maximum 6 ani.

Initiativa Jeremie este finantata din Fondul European de Dezvoltare Regionala (FEDR), in cadrul Programului Operational Sectorial "Cresterea Competitivitatii Economice" 2007-2013.

Citeste si:

Din primavara anului 2012, UniCredit Tiriac Bank pune la dispozitia IMM-urilor credite de investitii garantate pana la 80% cu ajutorul instrumentului oferit de FEI din fonduri europene.

Principalul avantaj al acestui instrument este ca nu presupune comision de garantare si faciliteaza accesul la creditare pentru IMM-urile care doresc sa investeasca si nu dispun de suficiente garantii.