Programul JEREMIE este administrat de Fondul European de Investitii (FEI) si urmareste imbunatatirea accesului IMM-urilor la finantare prin intermediul instrumentelor financiare acordate din fonduri structurale. In Romania, initiativa este finantata prin Programul Operational Sectorial Cresterea Competitivitatii Economice 2007-2013, din Fondul European Regional pentru Dezvoltare.

"Finantarile acordate de UniCredit Tiriac Bank IMM-urilor din Romania in baza acordului incheiat cu FEI, pana la finele termenului de implementare a acestuia, respectiv iunie 2015, corespund unei rate de absorbtie de circa 98% din valoarea totala de 87,5 milioane euro disponibile a fi acordate in cadrul initiativei JEREMIE", arata banca, intr-un comunicat, citat de Mediafax.

Coordonatorul Departamentului pentru Fonduri Europene din cadrul UniCredit Tiriac Bank, Valentin Boldeiu, a declarat ca banca analizeaza in prezent inclusiv participarea in calitate de intermediar financiar in scheme de garantare derulate prin Fonduri Europene Structurale si de Investitii aferente perioadei de programare 2014-2020.

Citeste si:

La nivelul portofoliului de credite initiat in contextul initiativei in cadrul UniCredit Tiriac Bank, valoarea medie a unui credit acordat este de 263.000 euro, iar valoarea maxima acordata se ridica la 1,87 milioane de euro. Cele mai multe IMM-uri finantate activeaza in domenii precum comertul en-gros (38%), retail si productia de produse din hartie, metal si cauciuc.

Din punct de vedere al repartitiei geografice, portofoliul este uniform distribuit la nivelul regiunilor de dezvoltare ale Romaniei. Regiunea care a inregistrat cea mai ridicata rata de absorbtie este Bucuresti-Ilfov (17% din valoarea portofoliului), urmata de regiunile Nord-Vest, Centru, Nord-Est si Sud-Vest, fiecare cu aproximativ 13%.

Sursa foto: Unicredit/Shutterstock