ProCredit Bank va suplimenta cu 15 milioane de euro programul JEREMIE in Romania, destinat finantarii companiilor mici si mijlocii, in urma extinderii acordului dintre banca si Fondul European de Investitii (FEI), in noiembrie 2015.

Prin extinderea acordului dintre ProCredit Bank si FEI, se vor aloca noi credite, atat in moneda europeana, cat si in moneda nationala, intreprinderilor mici si mijlocii. ProCredit continua, astfel, initiativa JEREMIE inceputa in decembrie 2013 si in cadrul careia au fost acordate credite in valoare de peste 30 milioane de euro.

„Prin suplimentarea fondurilor alocate ProCredit Bank in cadrul programului JEREMIE, venim in intampinarea IMM-urilor, oferind in continuare solutii financiare dedicate sustinerii cerintelor pe care acestia le au pentru implementarea proiectelor de investitii, precum si pentru acoperirea necesarului de capital de lucru, in conditii de cost reduse si garantii flexibile, sustinand si facilitand in egala masura accesul solicitantilor la instrumentele financiare puse la dispozitie de Uniunea Europeana” a declarat Mariyana Petkova, Director General Adjunct in cadrul ProCredit Bank.

Aceasta finantare beneficiaza de sprijin in baza unui program operational sectorial co-finantat de Fonduri Structurale ale Uniunii Europene prin intermediul initiativei JEREMIE. In mod specific, initiativa JEREMIE este implementata in Romania in cadrul Programului Operational Sectorial „Cresterea Competitivatii Economice”, cu fonduri puse la dispozitie de Fondul European de Dezvoltare Regionala.

JEREMIE ("Joint European Resources for Micro to Medium Enterprises") este o initiativa comuna a Comisiei Europene (Directia Generala Politici Regionale) si a Bancii Europene de Investitii (din care face parte Fondul European de Investitii), care are ca obiectiv imbunatatirea accesului la finantare pentru IMM-urile din Uniunea Europeana in cadrul Fondurilor Structurale pentru perioada 2007-2013. JEREMIE permite Statelor Membre si Regiunilor sa dedice resurse nationale si din fonduri structurale pentru a crea fonduri de participare ("holding funds") care sa poata finanta IMM-urile intr-un mod flexibil si inovator. Noua initiativa urmareste dezvoltarea si incurajarea antreprenoriatului in Uniunea Europeana.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri