Prin extinderea acordului dintre ProCredit Bank si FEI, se vor aloca noi credite, atat in moneda europeana, cat si in moneda nationala, intreprinderilor mici si mijlocii. ProCredit continua, astfel, initiativa JEREMIE inceputa in decembrie 2013 si in cadrul careia au fost acordate credite in valoare de peste 30 milioane de euro.

„Prin suplimentarea fondurilor alocate ProCredit Bank in cadrul programului JEREMIE, venim in intampinarea IMM-urilor, oferind in continuare solutii financiare dedicate sustinerii cerintelor pe care acestia le au pentru implementarea proiectelor de investitii, precum si pentru acoperirea necesarului de capital de lucru, in conditii de cost reduse si garantii flexibile, sustinand si facilitand in egala masura accesul solicitantilor la instrumentele financiare puse la dispozitie de Uniunea Europeana” a declarat Mariyana Petkova, Director General Adjunct in cadrul ProCredit Bank.

Aceasta finantare beneficiaza de sprijin in baza unui program operational sectorial co-finantat de Fonduri Structurale ale Uniunii Europene prin intermediul initiativei JEREMIE. In mod specific, initiativa JEREMIE este implementata in Romania in cadrul Programului Operational Sectorial „Cresterea Competitivatii Economice”, cu fonduri puse la dispozitie de Fondul European de Dezvoltare Regionala.

JEREMIE ("Joint European Resources for Micro to Medium Enterprises") este o initiativa comuna a Comisiei Europene (Directia Generala Politici Regionale) si a Bancii Europene de Investitii (din care face parte Fondul European de Investitii), care are ca obiectiv imbunatatirea accesului la finantare pentru IMM-urile din Uniunea Europeana in cadrul Fondurilor Structurale pentru perioada 2007-2013. JEREMIE permite Statelor Membre si Regiunilor sa dedice resurse nationale si din fonduri structurale pentru a crea fonduri de participare ("holding funds") care sa poata finanta IMM-urile intr-un mod flexibil si inovator. Noua initiativa urmareste dezvoltarea si incurajarea antreprenoriatului in Uniunea Europeana.