Finantarile in euro au avut o pondere, in valoarea totala, de circa 50%, diferenta fiind reprezentata de imprumuturile in lei. "ProCredit Bank este una dintre putinele banci din Romania ce ofera astfel de solutii financiare pentru IMM-uri, putand acorda in continuare credite JEREMIE in valoare de aproximativ 12 milioane de euro, pana la sfarsitul anului curent", arata banca, intr-un comunicat, potrivit Mediafax.

Aceste imprumuturi pot fi accesate de catre intreprinderile mici si mijlocii pentru investitii si pentru finantarea activitatii curente pe termen scurt si mediu. Creditele JEREMIE sunt acordate in conditii preferentiale, cu o dobanda partial subventionata, redusa cu 50% fata de nivelul standard, ca si comisioanele aferente, si cu cerinte reduse de garantii.

JEREMIE (Joint European Resources for Micro to Medium Enterprises) este o initiativa comuna a Comisiei Europene si a Bancii Europene de Investitii, din care face parte Fondul European de Investitii, care are ca obiectiv imbunatatirea accesului la finantare pentru IMM-urile din Uniunea Europeana in cadrul Fondurilor Structurale pentru perioada 2007-2013.