ProCredit Bank a acordat intr-un an si jumatate credite JEREMIE in valoare de peste 20 milioane de euro. Creditele pentru IMM-uri prin progamul JEREMIE au inceput sa fie acordate dupa semnarea primului acord cu Fondul European de Investitii, in decembrie 2013.

Finantarile in euro au avut o pondere, in valoarea totala, de circa 50%, diferenta fiind reprezentata de imprumuturile in lei. "ProCredit Bank este una dintre putinele banci din Romania ce ofera astfel de solutii financiare pentru IMM-uri, putand acorda in continuare credite JEREMIE in valoare de aproximativ 12 milioane de euro, pana la sfarsitul anului curent", arata banca, intr-un comunicat, potrivit Mediafax.

Aceste imprumuturi pot fi accesate de catre intreprinderile mici si mijlocii pentru investitii si pentru finantarea activitatii curente pe termen scurt si mediu. Creditele JEREMIE sunt acordate in conditii preferentiale, cu o dobanda partial subventionata, redusa cu 50% fata de nivelul standard, ca si comisioanele aferente, si cu cerinte reduse de garantii.

JEREMIE (Joint European Resources for Micro to Medium Enterprises) este o initiativa comuna a Comisiei Europene si a Bancii Europene de Investitii, din care face parte Fondul European de Investitii, care are ca obiectiv imbunatatirea accesului la finantare pentru IMM-urile din Uniunea Europeana in cadrul Fondurilor Structurale pentru perioada 2007-2013.

Citeste si:
IMM-urile vor lua credite de 100 mil. euro cu dobanzi subventionate
IMM-urile vor lua credite de...


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Finante - Banci »Citeste si
ProCredit Bank suplimenteaza cu 15 mil. de euro creditele JEREMIE