Initiativa JEREMIE (« Resurse europene comune pentru microintreprinderi si intreprinderi mici si mijlocii »), lansata de Comisia Europeana in parteneriat cu Fondul European de Investitii, permite Statelor Membre si Regiunilor din Uniunea Europeana sa dedice resurse nationale si din fonduri structurale pentru a crea instrumente financiare destinate IMM. In Romania, initiativa JEREMIE este finantata prin Programul Operational Sectorial “Cresterea Competitivitatii Economice”, cofinantat din Fondul European Regional pentru Dezvoltare.

BRD va pune la dispozitia in acest an IMM-urilor interesate de noul instrument JEREMIE finantari (credite de investitii si credite pentru capital de lucru) in valoare de 20 de milioane de euro, la o dobanda partial subventionata (50% fata de nivelul standard) si garantii reduse.

“Suntem constienti de importanta IMM-urilor pentru economie si de aceea ne dorim sa oferim produse de finantare adaptate si accesibile, precum si intreaga noastra expertiza intreprinderilor mici si mijlocii care doresc sa isi dezvolte afacerile”, a spus Bogdan Spuza, Director Executiv al departamentului Marketing si Managementul Produselor din cadrul BRD.