GeoCities, serviciul care a oferit multor oameni sentimentul de constructie si de detinere a unei pagini web, urmeaza sa se inchida, scrie BBC News.

Site-ul GeoCities detinul de Yahoo in trecut a fost domeniul care gazduia milioane de utilizatori si a fost a treia cea mai populara destinatie online.

Site-ul gratuit a iesit din preferintele utilizatorilor, dupa ce acestia au adoptat retele sociale.

Yahoo, care a achizitionat site-ul pentru 3,57 miliarde dolari in 1999 la nivelul din timpul crizei dotcom, a anuntat ca site-ul nu va mai fi accesibil incepand cu 26 octombrie.

Totusi, multe dintre pagini au fost arhivate si vor putea fi vizualizate prin intermediul proiectului Internet Archive. Libraria digitala, care a inceput sa arhiveze site-uri incepand din 1996, a realizat un proiect special de arhivare inainte ca GeoCities sa se inchida. "Am colectat o multime de site-uri GeoCities de-a lungul anilor, dar este posibil sa nu cuprindem fiecare site si fiecare pagina", a anuntat Internet Archive.

Un numar de companii, printre care Yahoo, au incercat sa convinga utilizatori GeoCities sa isi mute paginile catre un serviciu de gazduire contracost.

Compania permitea utilizatorilor sa isi gazduiasca paginile web in orase dupa o anumita tema. De exemplu, "WallStreet" gazduia site-uri de bunsiness, in timp ce "SiliconValley" era folosit pentru site-urile de tehnologie. Utilizatorii puteau sa construiasca si sa gazduiasca propriile site-uri in aceste spatii online.

In luna aprilie a acestui an, Yahoo a anuntat ca a inchis site-ul si ca vrea sa se axeze pe sustinerea "consumatorilor pentru a construi noi relatii online".

Cand Yahoo a anuntat sfarsitul site-ului la inceputul acestui an, Rupert Goodwins, editor al site-ului ZDNet, a declarat ca aceasta reprezinta incheierea unei ere.

"GeoCities a fost prima dovada a faptului ca poti detine ceva cu adevarat popular fara sa obtii profit", a declarat editorul.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri