Esolutions, companie romaneasca lansata in 2001 ca dezvoltator de software se repozitioneaza intrand pe piata de distributie de soft pentru companii prin distribuirea pe pietele din Romania, Moldova si Bulgaria a EnterpriseDB, Zimbra si SEP, produse si solutii software enterprise ce au la baza tehnologii open source (care acorda utilizatorilor posibilitatea de a utiliza, copia, redistribui, modifica si imbunatati un program)
Managerii firmei infiintate in 2001 care va avea in acest an afaceri in jur de 250.000 de euro fata de 175.000 de euro in 2008 estimeaza pentru 2010 un business in jur de 450.000 de euro, dintre care 200.000 de euro va fi partea din partea de distributie de solutii software.

“Decizia de a merge pe zona de distributie a fost luata la inceputul acestui an la o intalnire la Malta unde au fost cateva prezentari ale EnterpriseDB (n.red furnizor de produse si servicii pentru companii bazate pe PostgreSQL, cea mai avansata baza de date open source din lume) Zimbra (n. red o companie Yahoo! care dezvolta aplicatii de mesagerie) si SEP (n. red solutii de backup al datelor). Ei isi propuneau sa intre in Europa prin distributie, iar oferta prezentata a fost destul de interesanta incat sa decidem ca este un pas care trebuie facut” a declarat pentru Wall Steet Dragos Visinescu, consultant de marketing si vanzari al E-solutions.

Potrivit lui Visinescu in acest an compania va avea o marja a profitului asemanatoare cu cea de anul trecut cand compania a avut un profit de aproape 22.000 de euro la afaceri de 175.000 de euro ceea ce inseamna ca anul acesta Esolutions va avea un profit net in jur de 30.000 de euro la afaceri de 250.000 de euro.

Compania care are 12 angajati mizeaza pe faptul ca solutia EnterpriseDB este la jumatate de pret fata de cele ale unor competitori precum Oracle ori SAP, doi dintre cei mai importanti producatori de soft de business la nivel mondial iar Zimbra este de trei ori mai ieftina decat solutiile oferite de alti competitori.

In prezent managementul companiei este in discutii cu viitorii parteneri, pana la finalul anului Visinescu sperand sa incheie contracte cu 10 parteneri in Romania si doi parteneri in Bulgaria.

“La final de an, lumea este foarte ocupata cu proiectele de sfarsit de an si atunci este mai greu sa avem intalniri cu ei. In Moldova speram sa avem macar un parteneriat, acolo este o problema mai mare pentru ca avem mai putine contacte”, a mai spus reprezentantul companiei care are printre clienti pe piata locala Carrefour, OMV, Romstal si compania de IT&C Radcom.



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri