Flamingo International, unul dintre cei mai importanti retaileri electroIT semneaza cu ING pentru restructurarea datoriei financiare de 17,5 milioane de euro, tranzactia urmand sa fie finalizata in umatoarele doua luni si jumatate

Cele doua companii au agreat restructurarea contractului incheiat in 2001 in baza caruia Flamingo beneficiaza de o linie de finantare de aproximativ 17,5 milioane de euro.

“Acordul cu ING reprezinta unul dintre cei mai importanti pasi in depasirea crizei actuale. Succesul viitor al companiei depinde in foarte mare masura de contributia tuturor partenerilor de business, banci, furnizori sau proprietari de spatii comerciale”, au declarat reprezentantii Flamingo.

In ultimele luni, criza a determinat mai multe schimbari importante in cadrul companiei, cea mai semnificativa fiind numirea ca presedinte al Consiliului de Administratie al Flamingo a lui Alexander Adamescu, fiul omului de afaceri Dan Adamescu, cel care a devenit actionarul principal al grupului cu 39,5% dintre actiuni in urma retragerii fondului de investitii QVT.

Acesta il inlocuia pe Dragos Simion, cel care a fost presedintele Flamingo din ianuarie 2008 si cel care in vara a propus o infuzie de capital in companie de 7 milioane de euro, mai mult decat capitalizarea pe Bursa de 5,7 mil. euro in 2005

Schimbarile importante de management la Flamingo care au inceput in luna iulie, cand Jiri Rizek, directorul general din ultimii doi ani a fost inlocuit cu Stefan Treiber si au continuat in august in privinta altor trei functii de conducere (deputy CEO, director financiar si program manager).

Din cauza scaderii pietei de electrocasnice cu 50% in prima jumatate a acestui an, Flamingo a inregistrat pe primul semestru afaceri de 44,9 milioane de euro, mai putin cu 45% fata de aceeasi perioada a anului trecut, ceea ce a dus la scaderea numarului de angajati de la 1.100 in 2008 la 750 in august anul acesta.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri