Producatorul de instrumente de retea Cisco Systems va forma o companie mixta cu EMC, producatorul de echipamente de stocare a datelor, cu care incearca sa acopere o felie mai mare in piata server-elor si serviciilor de tip corporate, scrie Financial Times.

Prin alianta cu EMC si compania VMware, Cisco vrea sa atace rivalii Hewlett-Packard si IBM care se afla in fruntea pietei pentru instrumente utilizate de companii, consultanta si mentenanta ale caror venituri anuale sunt de 350 miliarde dolari.

De asemenea, HP, IBM si Dell vand echipamente cu soft-uri VMware care folosesc tehnologia numita virtualizare ce ofera flexibilitate si reduceri de costuri. Pentru moment, Cisco se afla departe de acesti jucatori, sustin analistii.

Directorul executiv al Cisco, John Chambers, a declarat ca tranzactia ar putea fi cea mai importanta alianta din industria IT care a avut loc in ultimii ani. "Aceasta alianta subliniaza schimbarile industriei", a declarat Chambers. "Jocul este de 85 miliarde dolari in termeni de oportunitate a pietei".

Cel mai mare producator de echipamente de retea, Cisco, spera sa foloseasca noile tehnologii de masinarii simulate si serviciile cloud, prin care principalele procese mecanice pot fi furnizate de la distanta, pentru a spori vanzarile din linia sa de servere.

Coalitia celor trei companii ofera organizatiilor o abordare accelerata pentru transformarile centrelor de date cu eficiente dramatice care promit importante reduceri atat in cheltuielile de capitat cat si cele operationale.

Acadia va avea 140 de angajati, iar majoritatea vanzarilor de noi tehnologii, numite Vblocks, ar putea fi gestionate de companii de consultanta ca Accenture, Computer Sciences si Tata.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri