Desi intreaga regiune a Europei de Sud-Est se afla sub nivelul celei din Vest, HTC, unul din cei mai importanti producatori de telefoane inteligente si PDA-uri, vede Romania ca fiind o piata cu potential, situata in top 3 pe harta companiei din punct de vedere al atractivitatii.
“Suntem de parere ca Romania este un business atractiv pentru noi, altfel nu am considera-o una din tarile de top 3 in care vrem sa investim, alaturi de Turcia si Grecia. Ne asteptam ca piata smartphone-urilor sa creasca in urmatorii ani si de aceea vedem o oportunitate in a ne centra atentia asupra acestor state”, a declarat pentru Wall-Street Nikitas Glykas, director regional HTC pentru Europa de Sud-Est.

Piata romaneasca de telefonie mobila se afla intr-o perioada de stabilitate, chiar si in contextul economic actual, este de parere Glykas. Totusi, comparativ cu vestul continentului, unde piata telefoanelor mobile arata semne de revenire, regiunea Europei de Sud-Est se afla la un nivel mai scazut.

“Criza s-a facut simtita in prima jumatate a anului, dar pentru ca produsele noastre se adreseaza populatiei cu venituri medii si mari, nu am inregistrat o scadere semnificativa a vanzarilor. Romania se afla inca intr-o perioada buna”, adauga responsabilul pentru Sud-Estul Europei al HTC.

Potrivit acestuia, in momentul de fata, telefoanele accesibile ca pret sunt, cel mai probabil, in topul vanzarilor pe plan local.
O cifra exacta referitoare la numarul de unitati HTC vandute anul trecut pe piata din Romania nu poate fi data.

“Singurul lucru pe care il pot spune este acela ca ne dorim sa fim activi pe piata si ca ne asteptam la o crestere substantiala a vanzarilor anul viitor”, a spus Nikitas Glykas.

El considera ca 2010 va fi mai bun decat anul curent in ceea ce priveste piata de telefonie mobila si ca vanzarile de smartphone-uri vor creste, impulsionate de viitoarele lansari de terminale inteligente. Si directorul executiv al companiei, Peter Chou, crede ca piata smartphone-urilor va avea in continuare un potential de crestere si ca acestea vor deveni produse esentiale in viata oamenilor.

Obiectivul companiei producatoare de smartphone-uri si PDA-uri este sa ofere toata gama HTC pe piata din Romania, pentru a oferi consumatorilor posibilitatea de a alege modelul potrivit.

In acest sens, Orange, Microsoft si HTC au lansat, luna trecuta, in Romania seria de terminale Windows phone cu software Windows Mobile 6.5, din care fac parte HTC Touch 2 si HTC Touch Pro 2

Referitor la cat are de gand sa investeasca pe plan local in dezvoltarea companiei, oficialul HTC afirma ca prefera sa nu dezvaluie astfel de date, chiar daca “este evident, totusi, ca daca vrei sa te dezvolti, trebuie sa investesti.”

Unul din cel mai bine vandute telefoane din gama HTC anul trecut a fost modelul Diamond. Terminalul s-a bucurat de succes atat in tara, cat si in lume, dupa cum sesizeaza Glykas.

La sfarsitul acestei veri, Vodafone a lansat modelul HTC Magic, cu platforma Android, la un pret care incepe de la 269 euro.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri