Liberty Global, operatorul american de televiziune prin cablu detinut de mogulul media John Malone care controleaza si UPC Holding, a acceptat sa plateasca 3,5 miliarde euro pentru al doilea furnizor de televiziune prin cablu din Germania - Unitymedia GmbH, scrie CNBC.
Liberty Global a anuntat ca intentioneaza sa achizitioneze toate actiunile pentru doua miliarde dolari, la care se mai adauga cheltuieli in valoare de 1,5 miliarde dolari ale companiei-mama, Unity Media, care este detinuta de un grup de actionari condus de companiile Apollo si BC Partners.

Tranzactia a fost aprobata de conducerea Unitymedia, dar ar mai putea aparea costuri de tranzactie.

Unitymedia acopera mai mult de noua milioane de gospodarii si este prezenta in 10 dintre cele mai mari orase ale Germaniei, printre care Koln, Dusseldorf si Frankfurt. Compania avea aproximativ 5 milioane de abonati la sfarsitul lui septembrie si este cel mai mare operator de televiziune prin cablu in statele germane Hesse si North Rhine-Westphalia, doua dintre regiunile cele mai prospere si cu o densitate a populatiei ridicata.

"Adaugarea Unitymedia nu doar amplifica prezenta noastra europeana, dar adauga o proportie importanta operatiunilor noastre globale, care acum va acoperi aproximativ 40 milioane de gospodarii", a adaugat CEO-ul.

A fost a doua incercare a Liberty de a se extinde in Germania. In urma cu sapte ani, Malone a renuntat sa mai cumpere un operator german de cablu, dupa ce a intampinat opozitia din partea autoritatilor de reglementare. Tranzactia vine in momentul in care Unitymedia se pregatea sa inainteze o oferta publica initiala (IPO).

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri