Canon, producatorul japonez de camere foto digitale si imprimante, a preluat producatorul german de imprimante Oce pentru 730 milioane dolari (1,1 miliarde dolari), prin care intentioneaza sa-si extinda operatiunile in acest segment, scrie Bloomberg.

Prin aceasta achizitie, Canon va dispune de cercetarea, marketingul si productia Oce, deoarece vrea sa devina lider in industria globala de printabile. De asemenea, Ricoh, al doilea producator de echipamente pentru birou din Japonia, a achizitionat producatorul american Ikon Office Solutions pentru 1,62 miliarde dolari, cu care doreste sa isi extinda operatiunile de vanzari si servicii din Statele Unite.

Canon, care analizeaza efectele achizitiei asupra castigurilor sale, a acceptat sa plateasca 65 milioane de euro pentru a cumpara actiunile preferentiale ale Oce, potrivit unui comunicat de presa. De asemenea, Canon intentioneaza sa finanteze, daca este nevoie, datoriile pe termen scurt si lung ale companiei Oce.

Tranzactia subliniaza cresterea consolidarii in industria printabilelor, dupa ce companiile urmaresc sa isi accelereze operatiunile de cercetare si fabricare pentru a ramane competitive.

Oce va deveni o divizie separata in cadrul organizatiei globale a Canon si va gestiona imprimantele cu format larg, imprimantele comerciale si serviciile, a declarat directorul executiv al producatorului german, Rokus van Iperen. Tranzactia este evaluata la 1,5 miliarde euro "daca sunt adaugate datoriile si alte obligatii", a declarat acesta.

Canon a afisat recent cea de-a saptea scadere consecutiva a profitului trimestrial, in contextul in care aprecierea yenului a diminuat valoarea exporturilor.

Profitul net din al treilea trimestru a scazut cu 56%, la 36,7 miliarde yeni (398 milioane dolari), de la 83 miliarde yeni in aceeasi perioada a anului trecut, a anuntat Canon. Rezultatul a depasit, totusi, media estimarilor analistilor, de 29,9 miliarde yeni.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri