O instanta judecatoreasca din Beijing acuza producatorul american de software Microsoft pentru incalcarea drepturilor de proprietate intelectuala ale unei companii chineze intr-un caz despre caracterele folosite in anterioarele sisteme de operare Windows, scrie PC World.

Judecatoria din Beijing a ordonat producatorului de software Microsoft sa opreasca vanzarea de versiuni ale Windows care utilizeaza caractere (fonturi) chinezesti. Microsoft intentioneaza sa faca recurs la caz, a declarat un reprezentant al companiei intr-un comunicat de presa.

Acuzatia vine dupa ce Barack Obama a vizitat China pentru prima data ca presedinte al Statelor Unite. Vizita a adus in discutie problemele legate de piraterie si vanzarea de produse tehnologice intre cele doua tari. Asociatia companiilor din Statele Unite a facut un apel la presedintele Obama pentru a proteja drepturile de proprietate intelectuala in China, unde copii piratate ale soft-urilor sunt vandute pe strada si in piete.

Microsoft a fost licentiata pentru proprietatea intelectuala a companiei Zhongyi cu mai mult de 10 ani in urma pentru folosirea versiunii in limba chineza a Windows 95. Compania chineza sustine ca acordul a fost aplicat doar pentru Windows 95, dar Microsoft a continuat sa foloseasca proprietatea intelectuala si la alte versiuni ale Windows.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri