Google a reclamat Microsoft si Nokia la Comisia Europeana (CE), acuzand companiile ca ar conspira pentru utilizarea incorecta a drepturilor de proprietate intelectuala si brevetelor pe care le detin impotriva rivalilor din industria smartphone, transmite Reuters.

Google sustine ca Microsoft si Nokia au transferat 1.200 de brevete catre compania canadiana MOSAID, ale carei afaceri vizeaza dobandirea si valorificarea agresiva drepturilor de proprietate intelectuala, in principal prin litigii, potrivit Mediafax.

Microsoft si Nokia coopereaza strans in arena smartphone, dezvoltand in parteneriat telefoane cu sistem de operare Windows Phone, in incercarea de a prinde din urma Apple si Google.

"Nokia si Microsoft s-au coalizat pentru a creste costurile dispozitivelor mobile pentru consumatori, prin incurajarea unor litigii care ocolesc promisiunile facute de ambele companii. Ar trebui sa raspunda pentru asta si speram ca reclamatia noastra ii va determina si pe altii sa se intereseze de astfel de practici", se arata intr-un comunicat al Google.

Microsoft a calificat reclamatia Google drept "o tactica disperata".

"Google se plange de probleme de concurenta in industria smartphone, unde controleaza peste 95% din cautarile si advertisingul pe mobil. Google se plange in privinta unor brevete, desi nu a raspuns inca temerilor tot mai intense manifestate de autoritati de reglementare, oficiali alesi si instante de judecata privind abuzarea, de catre companie, a unor drepturi de proprietate intelectuala esentiale petnru standardele din industrie", noteaza Microsoft intr-un comunicat.

Reprezentantii Nokia nu au fost disponibili pentru comentarii.

Google este pe cale sa castige, la San Francisco, procesul in care compania este acuzata de Oracle ca a incalcat, in cadrul sistemului de operare Android, mai multe brevete asociate limbajului de programare Java. Juriul si instanta de judecata au decis in favoarea Google in mai multe chestiuni cheie pentru acuzatiile aduse de Oracle.

Divizia Motorola Mobility a Google este reclamata de Apple intr-un proces care va incepe in iunie, acuzatiile vizand tot drepturi de proprietate intelectuala.

Litigiul Oracle - Google este primul proces de drepturi de proprietate intelectuala in industria smartphone-urilor ajuns in fata unui juriu.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea New Media »Citeste si
Tinerii sunt ingrijorati ca parintii posteaza prea multe despre ei