Nokia a anuntat ca noul model de top Lumia 900, o piesa de baza a strategiei de revenire pe segmentul smartphone, are o problema de programare a software-ului, care poate cauza intreruperea conexiunii la internet, o noua lovitura pentru grupul finlandez si pentru sistemul Windows Phone al Microsoft, scrie Mediafax.

Eroarea va fi remediata la inceputul saptamanii viitoare, a aratat Nokia, potrivit Reuters.

Nokia a pierdut pozitia dominanta pe piata smartphone-urilor in fata Apple, Google si suitei de companii care produc telefoane cu sistem de operare Android, in frunte cu Samsung.

Defectul Lumia 900 ameninta sa puna piedica efortului Nokia si Microsoft de a intra in forta pe piata smartphone-urilor si tabletelor PC, dupa ce au intarziat timp de patru ani sa ia parte la explozia de care se bucura aceste gadget-uri.

"Parca si-au oprit motorul cand toata lumea era cu ochii pe ei, asteptand sa intre in cursa", comenteaza un analist Gartner.

Lumia 900 a fost lansat duminica in SUA, in reteaua AT&T, iar Nokia si Microsoft pregatesc lansari la nivel mondial in urmatoarea perioada.

Modelul a castigat mai multe premii in ianuarie la Consumer Electronics Show (CES) Las Vegas. Nokia a aratat ca problema este una de software, nu de hardware, retea sau sistem de operare.

Compania anticipeaza ca va actualiza software-ul pana pe 16 aprilie, pentru a remedia problema.

In plus, fiecare client care a cumparat telefonul in reteaua AT&T sau care il va cumpara pana pe 21 aprilie va primi un bonus de 100 de dolari pe factura AT&T.

AT&T vinde Lumia 900 pentru 100 de dolari, cu doi ani de contract.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea IT & C »Citeste si
Filmele platformei de streaming Apple, lansate in cinematografe