Asha 305 este disponibil incepand de luna aceasta si are un pret de referinta de 63 de euro, fiind cel mai ieftin telefon cu touchscreen fara tastatura, a declarat pentru Bloomberg vicepresedintele Nokia - Juha-Pekka Sipponen.

Asha 306, cu un pret de 68 de euro, si Asha 311, 92 de euro, au o interfata touchscreen mai rapida decat modelul mai ieftin si un procesor de 1 GHz, urmand sa apara pe piata in luna iulie.

Nokia a lansat in octombrie gama Asha, descrise ca fiind la limita dintre telefon clasic si smartphone. Toate modelele sunt echipate cu Nokia Browser, pentru a permite utilizatorilor sa navigheze fara probleme pe internet.

Grupul finlandez, care a fost detronat in 2011 din pozitia de lider al pietei mondiale a telefoanelor mobile dupa 14 ani de dominatie, incearca sa revigoreze afacerile pe segmentul telefoanelor ieftine, unde vanzarile au scazut cu 16% in primul trimestru dupa ce multi clienti s-au orientat catre cele mai ieftine smartphone-uri cu sistem de operare Google Android.

Nokia a adoptat anul trecut Microsoft Windows Phone ca principala platforma software pentru smartphone-uri, dar cel mai ietin model rezultat din aceasta alianta este Lumia 610, cu un pret de referinta de 189 euro.
Noile modele Asha cu touchscreen ofera utilizatorului o mai buna compatibilitate cu anumite servicii, precum cele de harti si aplicatiile pentru telefoane mobile, a adaugat Sippoen.

Citeste si:

Cele trei telefoane vin cu 40 de jocuri gratuite produse de Electronic Arts, iar modelul 311 include o versiune a Angry Birds, unul dintre cele mai populare jocuri pentru smartphone-uri, produs de Rovio Entertainment.
Totodata, Asha 311 are ecran tactil capacitiv, similar cu cele regasite pe majoritatea smartphone-urilor.

Preturile de referinta recomandate de Nokia nu includ taxe si subventii.

Foto: captura nokia.com