Nokia, unul din cei mai importanti producatori de telefoane din lume, a lansat trei telefoane cu touchscreen in gama "Asha", cu preturi de la 63 de euro, revigorand linia de produse mai ieftine pentru a se adresa cererii de functii caracteristice smartphone-urilor din partea clientilor care nu sunt dispusi sa investeasca intr-un mobil premium, informeaza Mediafax.
Asha 305 este disponibil incepand de luna aceasta si are un pret de referinta de 63 de euro, fiind cel mai ieftin telefon cu touchscreen fara tastatura, a declarat pentru Bloomberg vicepresedintele Nokia - Juha-Pekka Sipponen.

Asha 306, cu un pret de 68 de euro, si Asha 311, 92 de euro, au o interfata touchscreen mai rapida decat modelul mai ieftin si un procesor de 1 GHz, urmand sa apara pe piata in luna iulie.

Nokia a lansat in octombrie gama Asha, descrise ca fiind la limita dintre telefon clasic si smartphone. Toate modelele sunt echipate cu Nokia Browser, pentru a permite utilizatorilor sa navigheze fara probleme pe internet.

Grupul finlandez, care a fost detronat in 2011 din pozitia de lider al pietei mondiale a telefoanelor mobile dupa 14 ani de dominatie, incearca sa revigoreze afacerile pe segmentul telefoanelor ieftine, unde vanzarile au scazut cu 16% in primul trimestru dupa ce multi clienti s-au orientat catre cele mai ieftine smartphone-uri cu sistem de operare Google Android.

Nokia a adoptat anul trecut Microsoft Windows Phone ca principala platforma software pentru smartphone-uri, dar cel mai ietin model rezultat din aceasta alianta este Lumia 610, cu un pret de referinta de 189 euro.
Noile modele Asha cu touchscreen ofera utilizatorului o mai buna compatibilitate cu anumite servicii, precum cele de harti si aplicatiile pentru telefoane mobile, a adaugat Sippoen.

Cele trei telefoane vin cu 40 de jocuri gratuite produse de Electronic Arts, iar modelul 311 include o versiune a Angry Birds, unul dintre cele mai populare jocuri pentru smartphone-uri, produs de Rovio Entertainment.
Totodata, Asha 311 are ecran tactil capacitiv, similar cu cele regasite pe majoritatea smartphone-urilor.

Preturile de referinta recomandate de Nokia nu includ taxe si subventii.

Foto: captura nokia.com



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri