Raluca Milin, 36 de ani, fostul director de marketing si vanzari al UPC Romania, unul din cei mai mari operatori telecom de pe piata locala, alaturi de avocata Alina Rosca si de sotul ei, tot avocat, au lansat o firma de consultanta in educatie.
“Eu, sotul meu si Raluca Milin detinem o participatie egala in cadrul reprezentantei locale a companiei EIB. Firma noastra functioneaza in regim de franciza”, spune Alina Rosca.

Serviciile firmei se adreseaza parintilor care vor sa-si trimita copiii sa studieze la liceele private din strainate si care doresc sa beneficieze de consultanta educationala.

Tarifele practicate de consultanti sunt de 250 de euro, suma reprezentand contravaloarea serviciilor de consiliere, cat si anumite teste pe care trebuie sa le sustina copiii pentru a fi admisi la un liceu privat.

Firma targeteaza familiile care au venituri lunare de minimum 2.500-3.000 de euro.

“Am decis sa venim in Romania pentru ca si aici sunt vile frumoase si masini scumpe, deci, oameni cu o situatie materiala care sa-si doreasca sa-si trimita copiii sa studieze in strainatate”, afirma Wolfgang Tumulka, fondatorul companiei germane EIB.

Printre institutiile de invatamant in care sunt sfatuiti sa invete elevii se numara licee private din Marea Britanie, Statele Unite, Noua Zeelanda, Germania, Canada sau Elvetia. Taxa medie de scolarizare pentru un liceu de prestigiu din Marea Britanie este de 20.000-25.000 de euro pe an, in vreme ce pentru un liceu foarte bun din Elvetia se poate ajunge si la 80.000 de euro anual.

“In perioada urmatoare, avem in vedere incheierea unor parteneriate cu mediul de business, prin care anumite companii sa ne sponsorizeze pentru a putea trimite la studiu in strainatate copii care nu au posibilitatea financiara de a face acest lucru. Conditia este ca la terminarea perioadei de studiu, tinerii sa munceasca o perioada de timp in cadrul acelei companii”, mentioneaza Rosca.

EIB, prezenta in cinci tari, a inregistrat afaceri de 3 milioane de euro anul trecut in Germania, piata principala pe care activeaza.

A renuntat la un job de manager in telecom pentru antreprenoriat: Mereu am alergat dupa start-up-uri
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri