PowerNet, unul dintre cei mai mari furnizori de solutii informatice integrate, isi propune o crestere cu aproximativ 20% a cifrei de afaceri pentru 2010 si echilibrarea ponderii proiectelor din mediul privat cu cele din sectorul public.

Compania estimeaza ca in acest an va obtine o cifra de afaceri de aproximativ 20 milioane euro, din care marja de profit ar putea fi cuprinsa intre 5-10%. Pentru 2010 integratorul de solutii IT isi propune depasirea cifrei de afaceri din acest an si un echilibru intre vanzarile din mediul privat cu cel public.

"In acest an sectorul public a avut o pondere de 70% din cifra de afaceri, in timp ce mediul privat doar 30%, de aceea pentru ne propunem o echilibrare a balantei deoarece este nevoie de o abordare mai aprofundata in acest segment", a explicat Gabriela Laiu (foto), director executiv al companiei.

Executivii PowerNet sustin ca, desi cifra de afaceri din acest an a scazut fata de anul anterior, cand a fost de 27 milioane euro, veniturile au avut o evolutie stabila comparativ cu cifrele din piata.

In primul semestru al acestui an, Power Net Consulting a avut afaceri de 14,2 milioane de euro mai mult cu 82% fata de aceeasi perioada din 2008 pentru ca foarte multe contracte de anul trecut s-au finalizat in prima parte din 2009. "In prima parte a anului am avut afaceri in crestere fata de anul anterior datorita contractelor finalizate in acesta perioada. In trimestrul al treilea operatiunile au scazut semnificativ, dar in T4 am simtit o dezmortire a pietei", a declarat Emil Munteanu, managing partner PowerNet.

De asemenea, reprezentantii companiei sustin ca in acest an la nivelul pietei se va resimi o crestere a cererii pentru solutiile software deoarece in anii anteriori s-au achizitionat foarte multe componente hardware. "Ne asteptam ca in 2010 precum si in acest an componenta software sa aiba o pondere de 70% in timp ce hardware-ul va fi de 30%. Acest lucru se explica prin faptul ca in ultimii ani s-a cumparat foarte mult hardware, iar acum este nevoie de software", a declarat Emil Munteanu.

Dintre proiectele publice implementate de firma, majoritatea (70%) sunt bazate pe fonduri europene, cel mai important proiect administrat pana acum de Power Net Consulting fiind de 5 milioane de euro, un proiect cu fonduri UE incheiat in 2008 si finalizat anul acesta.

Sefii companiei se asteapta la o dinamica accentuata a operatiunilor incepand de anul viitor datorita fondurilor structurale care au un sistem mai eficient de demarare a proiectelor.

Printre cei cu care lucreaza Power Net Consulting se numara Camera Deputatilor, Inspectoratul General al Politiei Romane, Ministerul Administratiei si Internelor, Consiliul Concurentei, Ministerul Culturii si Cultelor, Universitatea Politehnica Bucuresti si companii private precum Romtelecom, Nuclearelectrica, Elmec Romania, Humanitas.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri