Birourile din intreaga lume ale companiei de internet Yahoo vor fi inchise in perioada 25 decembrie - 1 ianuarie, ca parte a masurilor de reducere a costurilor, scrie Economic Times.
Potrivit Wall Street Journal, Yahoo isi inchide birourile, cu exceptia "operatiunilor esentiale", pentru aproximativ o saptamana dupa ce compania cauta noi modalitati de a reduce costurile in timpul recesiunii.

De asemenea, alte companii, ca Adobe si Apple, au anuntat ca isi vor inchide operatiunile in timpul sarbatorilor. Adobe si Apple vor avea activitatea oprita intre 24 decembrie si 1 ianuarie.

Mutarea companiei de internet este prima care are loc la nivel global, desi anterior a incurajat angajati americani sa isi ia concediu o saptamana, anunta Wall Street Journal care o citeaza pe purtatoarea de cuvant Dana Lengkeek.

"Inchiderea operatiunilor pentru o saptamana permite angajatilor sa se relaxeze si companiei sa reduca din costuri pentru o saptamana", a declarat Lengkeek.

Angajatii americani pot utiliza timpul de vacanta sau isi pot lua concediu neplatit pentru zilele care nu sunt cuprinse in programul de sarbatori, in timp ce angajatii din afara Statelor Unite vor fi platiti dupa legile locale.

In primavara acestui an, Yahoo a concediat aproximativ 700 de angajati pentru a reduce costurile.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri