Directorul general al Yahoo! Inc., Marissa Mayer, a cerut angajatilor sa vina la birou in timpul orelor de lucru, riscand sa piarda sporul de productivitate asociat unui program flexibil si sa reduca atractivitatea companiei pentru cei mai valorosi profesionisti, transmite Bloomberg.
Vicepresedintele executiv al Yahoo pentru resurse umane si dezvoltare a transmis saptamana trecuta angajatilor o notificare cerandu-le celor care lucreaza de acasa sa vina la birou incepand din luna iunie.

"Pentru a deveni cel mai bun loc de munca vor fi importante comunicarea si colaborarea, astfel ca trebuie sa lucram umar la umar. Viteza si calitatea sunt de multe ori sacrificate atunci cand lucram de acasa", se spune in scrisoarea transmisa angajatilor, obtinuta de Bloomberg de la o sursa din companie.

Schimbarea politicii privind munca de acasa ar putea compromite capacitatea companiei de a atrage profesionisti interesati sa aiba un program flexibil, optiune oferita de multe companii concurente, conform Mediafax.

Contactata de Bloomberg, purtatorul de cuvant al Yahoo Sara Gorman a refuzat sa comenteze informatiile sau sa discute politica interna a companiei.

Jody Thompson, consultant in domeniul resurselor umane la CultureRx, a declarat pentru Bloomberg ca studiile in domeniu asociaza cresetrea productivitatii cu lucrul de acasa.

"Mayer a facut un salt urias inapoi. In loc sa pastreze cei mai talentati profesionisti, se va trezi cu o companie plina de oameni care se pricep sa vina la program si sa ponteze ore", comenteaza consultantul.

Persoanele care lucreaza de acasa tind sa fie mai putin stresate si mai productive, partial si pentru ca nu investesc timp si bani in calatoria pana la birou, spune un alt specialist in domeniu.

Numarul angajatilor din SUA care au lucrat de acasa cel putin o zi pe saptamana a crescut la 9,5% din forta de munca in 2010, de la 7% in 1997, potrivit datelor US Census Bureau.

Un studiu efectuat de cercetatorii de la Universitatea Stanford releva ca performantele angajatilor care lucreaza de acasa sunt cu 13% mai ridicate decat inainte de a avea aceasta optiune.

Miliardaril Richard Branson, fondatorul Virgin Group, a declarat pe blogul personal ca decizia lui Mayer ignora evolutia tehnologiei mobile si in domeniul comunicarii video, prin care angajatii pot lucra de oriunde.

"Pare un pas inapoi intr-o era in care munca de la distanta este mai usoara si mai eficace ca niciodata. Daca dispui de tehnologia necesara pentru a pastra legatura, pentru a comunica regulat, si reusesti sa obtii un bun echilibru intre lucrul de la distanta si munca de birou, angajatii vor fi motivati sa lucreze cu responsabilitate, viteza si calitate ridicata", considera Branson.

Actiunile Yahoo au scazut luni la New York cu 2,3%, dupa ce au castigat 39% in ultimul an.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea New Media »


Setari Cookie-uri