Kindle a fost cel mai daruit cadou de Craciun, vanzarile de cititoare de carti electronice fiind pentru prima data mai mari decat cele de carti in format fizic, a anuntat Amazon.com, cel mai mare retailer online de carti la nivel global, in comunicatul pe care il ofera anual despre vanzarile de sarbatori, scrie CNET News, site de stiri din domeniul tehnologiei.
Vanzarile Kindle au fost amplificate si de schimbarile de planuri ale celui mai mare lant de librarii din Statele Unite, Barnes & Noble. Oficialii competitorului companiei Amazon au declarat in uma cu o saptamana ca cititorul de carti electronice Nook e-reader va fi primit de unii clienti dupa Craciun, pentru ca pe 23 decembrie sa anunte ca toate comenzile vor fi trimise la timp.

"Sunt recunoscatori clientilor nostri ca au facut din Kindle cel mai daruit produs din istoria noastra”, a declarat Jeff Bezos, directorul executiv al Amazon si cel care a fondat compania in 1994.

Potrivit companiei, pentru prima data, clientii au cumparat mai multe produse Kindle decat carti in format clasic, dar reprezentantii Amazon nu au oferit date despre vanzari.

Cea mai aglomerata zi pentru retailerul online a fost pe 14 decembrie cand pe Amazon au fost comandate 9,5 milioane de produse, adica 110 produse pe secunde, acesta fiind un record pentru companie.

Dupa Kindle, in topul electronicelor celor mai bine vandute intre 15 noiembrie si 19 decembrie s-au aflat Apple's iPod Touch de 8GB si Garmin Nuvi 260W GPS.

Potrivit companiei de cercetare Forrester Research, in octombrie Kindle avea 60% din vanzarile de cititoare de carti electronice pe piata din SUA, acesta fiind urmat de Sony Reader cu 35% din piata, scrie agentia de presa AFP.

Forrester estima atunci ca in Statele Unite vor fi vandute in acest an trei milioane de dispozitive electronice pentru citit carti, mai mult cu un milion fata de evaluarile initiale.

Oficialii companiei de cercetare au afirmat ca anul viitor vanzarile de e-readere se vor dubla ajungand la sase milioane de unitati.



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri