Procesul, inaintat saptamana trecuta la Curtea de Justitie din Delaware, vine la doar trei luni dupa ce Nokia a depus plangere impotriva Apple. In respectiva acuzatie, producatorul finlandez sustine ca Apple a incalcat zece drepturi de proprietate ale Nokia prin folosirea a diferite tehnologii in telefonul iPhone. Apple s-a aparat in acest proces declarand ca Nokia a incalcat 13 drepturi de proprietate ale companiei.

Potrivit ultimei plangeri, Apple a violat sapte drepturi de proprietate in versiuni ale iPhone-ului, iPod-ului si ale altor produse. Nokia cere o hotarare prin care sa impiedice Apple de la viitoare incalcari si vrea sa ceara despagubiri producatorului american.

Plangerea a fost inaintata in aceeasi zi in care Nokia a avut o actiune similara la Comisia Internationala de Comert din Statele Unite. Nokia si Apple au inceput sa se acuze reciproc ca urmare a plangerilor depuse.

"Celelalte companii ar trebui sa concureze cu noi prin inventarea de noi tehnologii nu prin sustragerea celor detinute de noi", a declarat vice-presedintele Apple, Bruce Sewell.

Paul Melin, manager general al licentelor de inventii din cadrul Nokia, a declarat in urma cu o saptamana ca "plangerea companiei a fost legata de tentativa Apple de a culege roadele investitiilor in standardele wireless facute de Nokia"

Nokia aduce Apple la tribunal pentru incalcarea drepturilor de autor la crearea iPhone

Nokia aduce Apple la tribunal pentru incalcarea drepturilor de...