Producerea telefonului Nexus One dezvoltat de Google costa cu aproximativ cinci dolari mai putin decat cea a iPhone-ului, in mare parte datorita faptului ca terminalul Google are mai putina memorie, potrivit companiei de cercetare iSuppli.

Grupul a examinat componentele telefonului Google si a estimat ca productia acestuia costa 174,15 dolari. Compania a estimat ca procesorul Qualcomm este cea mai scumpa componenta a telefonului (30,50 dolari), urmata de ecranul tactil al telefonului, estimat la 23,70 dolari, anunta Washington Post.

Telefonul iPhone 3GS al producatorului Apple costa 178,96 dolari, potrivit unui raport iSuppli lansat la scurt timp dupa lansarea terminalului in iunie. Aproximativ 24 dolari sunt destinati memoriei flash.

Google a putut economisi bani pentru productia telefonului prin introducerea unei memorii mai mici. Nexus One are o memorie de doar patru gigabyte insa poate accepta un card de memorie in timp ce iPhone nu, a anuntat iSuppli. Memoria din telefonul Google are un pret estimativ de 20,40 dolari.

Nexus One este vandut pentru 529 dolari, iar pentru consumatorii dispusi sa semneze un contract pe doi ani cu T-Mobile acesta poate fi achizitionat la 179 dolari, in Statele Unite. iPhone 3GS costa 199 sau 299 dolari, in functie de capacitatea de stocare, cand este achizitionat cu un contract pe doi ani cu operatorul telecom american AT&T.

Google a inceput sa vanda Nexus One in urma cu o saptamana in prima sa incercare de a vinde un instrument hardware. Google considera Nexus One ca primul "superphone" in incercarea de a pozitiona terminalul cat mai aprope de iPhone si alte smartphone-uri ca BlackBerry de la Research In Motion
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri