Google a inchis luni la New York in urcare cu 2,1%, la 749,38 dolari, capitalizarea de piata a companiei fiind de peste 245 miliarde dolari la aceasta valoare.

Cotatia bursiera a companiei a avansat cu 16% in acest an si este la cel mai ridicat nivel de la listare, in august 2004.

Google se bucura de cresterea cererii pentru serviciile pe care le ofera in domeniul publicitatii pe internet, inclusiv pe segmetnul serviciilor de internet mobil.

"Actiunile au avut performante foarte bune in ultimele luni, sugerand ca piata a inceput sa-si de aseama cat de durabila este capacitatea companiei de a genera flux de bani. Aceasta expansiune pare sa aiba sanse mari de a depasi problemele macroeconomice", comenteaza Brian Wieser, analist la Pivotal Research Group, citat de Bloomberg.

Bursa de la New York a inchis luni in scadere pentru cea de-a treia sedinta consecutiv, din cauza divergentelor dintre liderii europeni privind planurile de combatere a crizei datoriilor de stat.

Sentimentul negativ a fost accentuat si de datele economice dezamagitoare din China si Germania.
Indicele S&P 500 al bursei de la New York a inchis in coborare cu 0,2%, declin similar celui afisat de Dow Jones Industrial Average.

Actiunile Apple au scazut cu 1,3%, dupa ce compania a anuntat vanzari sub estimari pentru iPhone 5 in primul weekend de la debutul pe piata al smartphone-ului. Vanzarile au fost afectate in principal de capacitatea insuficienta de productie a telefonului. Apple ramane cea mai mare companie din lume dupa capitalizarea de piata, de 647 miliarde dolari.

Titlurile Facebook au coborat cu 9,1%, din cauza temerilor ca valoarea de piata a companiei ar putea fi exagerat de mare.